Greenport Horti Campus krijgt 9 miljoen van Nationaal Groeifonds

Zakelijk
Ten behoeve van het algemeen belang voert Stichting Greenport Horti Campus belangeloos projecten binnen World Horti Center.
Ten behoeve van het algemeen belang voert Stichting Greenport Horti Campus belangeloos projecten binnen World Horti Center. (Foto: Archief/World Horti Center)

De Greenport Horti Campus (GHC), gevestigd in de Greenport West-Holland, heeft goed nieuws ontvangen. Hun aanvraag voor een bijdrage van 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds is goedgekeurd. 

Dit betekent dat de Greenport Horti Campus financiële ondersteuning krijgt om de samenwerking tussen bedrijven, voortgezet onderwijs, mbo en hbo op het gebied van leren en innoveren te versterken. De aanvraag is namens tientallen bedrijven en organisaties uit de Greenport West-Holland ingediend en is goedgekeurd als één van de vijftien consortia.

Kennis- en innovatienetwerk

De Greenport Horti Campus heeft als belangrijkste doelstelling het organiseren van kennis en talent dicht bij de ondernemers via een Kennis- en Innovatienetwerk. Daarnaast streeft de campus naar voldoende goed opgeleide medewerkers op mbo-, hbo- en wo-niveau. Ook willen ze het ‘intelligente’ imago van de Greenport uitdragen, de regio promoten als internationaal kenniscentrum voor Feeding & Greening the Mega-cities, en werken aan netwerk- en campusvorming.

De totale aanvraag van de Greenport Horti Campus bedraagt 22 miljoen euro, inclusief een bijdrage van 9 miljoen euro vanuit het Nationaal Groeifonds voor de komende vier jaar. Deze financiële steun zal worden gebruikt om de samenwerking tussen bedrijven en onderwijs verder te verbeteren en talent sneller bij de bedrijven te krijgen. Greenport Horti Campus zorgt er met drie campuslocaties voor dat medewerkers sneller digitaal slimmer worden en beter omgaan met vraagstukken op het gebied van energieneutraliteit. Dit ‘Leven Lang Ontwikkelen’-initiatief helpt bedrijven in de glastuinbouwsector om concurrerend te blijven en zorgt dat er genoeg gekwalificeerd personeel beschikbaar blijft.