Van gerecycled papier tot een duurzaam graf: Decorum maakt bloemisten enthousiast

Zakelijk
Een centraal thema tijdens het evenement was de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid in de bloemensector.
Een centraal thema tijdens het evenement was de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid in de bloemensector. (Foto: Decorum)

Dinsdag 5 maart vond het VBW Uitvaartevent plaats, georganiseerd door de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) bij veiling Plantion. Ook topmerk Decorum was daarbij aanwezig. 

Decorum bezoekt dit soort events om de Nederlandse bloemist beter te leren kennen en zich als merk (nog) bekender te maken.

Duurzaamheid

Een centraal thema tijdens het evenement was de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid in de bloemensector, gevoed door recente uitingen in de media over de sierteeltbranche. Decorum speelt hierop in door elke kwekerij te voorzien van minimaal MPS-A certificering en zich actief in te zetten voor duurzaamheidsinitiatieven, zoals watermanagement, zonnepanelen, biologische teelt, en geothermie.

Laurierkwekerij

Sprekende voorbeelden van de duurzaamheidsinspanningen binnen Decorum zijn laurierbladeren die worden gerecycled tot diverse producten, waaronder drop, zeep, en papier. Dit verhaal wist de Nederlandse bloemisten op het VBW-evenement enthousiast te maken.


Decorum blikt tevreden terug op het event, waar hun producten te bewonderen waren in diverse stijlkamers, waaronder een speciaal duurzaam graf.


Topmerk

Als topmerk vertegenwoordigt Decorum meer dan vijftig Nederlandse telers, allen familiebedrijven met veelal telers van de derde of vierde generatie.