Nieuwe aanpak voor juiste zorg ouderen nu ook in het Westland

Zorg
Het MTO is een nieuwe aanpak om ouderen met complexe problemen thuis beter te ondersteunen.
Het MTO is een nieuwe aanpak om ouderen met complexe problemen thuis beter te ondersteunen. (Foto: Archief/George Ongkiehong)

Het Multidisciplinair Team Ouderen (MTO) heeft de testfase met succes doorlopen en wordt nu uitgebreid naar alle regio’s. Dit betekent dat huisartsen in Westland, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp nu ook patiënten kunnen doorverwijzen naar het MTO via Zorgdomein.

Het MTO is een nieuwe aanpak om ouderen met complexe problemen thuis beter te ondersteunen. Een vast team van professionals, waaronder een Specialist Ouderengeneeskunde en een Verpleegkundige Specialist, werkt samen met de oudere aan een behandelplan om tijdig de juiste zorg te bieden en verdere problemen te voorkomen.

Langer zelfstandig wonen

Het doel van het MTO is om ouderen eerder de juiste zorg te geven, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen en hun leven verbeteren. Huisartsen kunnen patiënten doorverwijzen naar het MTO via ZorgDomein.

Het MTO is onderdeel van het Programma Regionale Aanpak Ouderenzorg in Westland-Schieland-Delfland, waarin 17 partijen samenwerken om de zorg voor ouderen beter te maken. Meer informatie is te vinden op www.gezondenwel-wsd.nl.

Bron: Pieter van Foreest