De mooiste kamerpalmen voor de zomer

Huis
Déze kamerpalmen laten jouw interieur schitteren.
Déze kamerpalmen laten jouw interieur schitteren. (Foto: Adobe Stock)

Met een mooie palm tover je jouw woon-, slaap- of werkkamer om tot een indoor jungle. Inspiratie nodig? Van de goudpalm tot de Mexicaanse dwergpalm; wij hebben de mooiste kamerpalmen op een rijtje gezet!

De Kentia is de perfecte kamerpalm voor een tropische look. Deze plant is makkelijk te onderhouden en vertoeft het liefst op een plekje in de schaduw of halfschaduw. Met de juiste verzorging heb je lang plezier van de Kentia. 

De kamerpalm Rhapis heeft weinig licht nodig en is daardoor ideaal voor de donkerdere hoekjes in de woonkamer. De gerafelde bladeren maken het een echte eyecatcher!

Rechtstreeks uit de tropen van Zuidoost-Azië komt de Arecapalm. Deze palmen bestaan uit meerdere palmpjes die bij elkaar groeien. De Areca staat niet alleen mooi, maar werkt ook luchtzuiverend. 

 

De Spindelpalm is afkomstig uit de Mascarene-eilanden, vlakbij Madagaskar. Deze palm houdt van een vochtige en goed doorlatende grond. Een eyecatcher in het interieur!

De Carmaedorea komt uit Mexico. Deze dwergpalm staat leuk in elk hoekje; of dat nou in de woonkamer of de serre is. De Chamaedorea kan goed overleven op een locatie met veel licht, zonder direct zonlicht.

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!