Groen Geel kan geen vuist maken tegen directe concurrent KCC

Sport
Groen Geel probeert het wel, maar komt te kort
Groen Geel probeert het wel, maar komt te kort (Foto: RodiMedia/KK)

WORMER - Het pleit lijkt beslecht. Groen Geel kan de degradatie praktisch niet meer ontlopen. In theorie nog wel, maar dan moet er gewonnen worden van PKC en KZ. Die kans is volgens velen uiterst gering. 

Het werd zoals viel te verwachten een stevig potje. In de eerste helft werd het gelijk fysiek en menig speler moest even bij de wedstrijdleiding geroepen worden om af te koelen. Het arbitrale duo hield het bovendien erg kort. De bezoekers openden de score en liepen aansluitend al vrij snel uit, waar Groen Geel er niet in slaagde zich onder de verdedigende druk uit te spelen. KCC bleef gestaag goals maken, wat ervoor zorgde dat de score bij rust op 7-13 stond.  

In de tweede helft werd het er niet minder fysiek op. Tot grote frustratie van Thomas Schagen, die met een gele kaart het veld moest verlaten nadat hij zich teveel liet gaan tegen de arbitrage. Ondertussen bleef KCC rustig doorgaan met scoren, en kwam Groen Geel nooit echt in de buurt bij KCC.  

De bezoekers waren gewoonweg beter, legden verdedigend de druk hoog en schoot zelf een goed percentage. Zeven strafworpen werden er benut waar de thuisploeg er twee miste. Groen Geel slaagde er niet in om een goed percentage te schieten en bovendien was de foutenlast te hoog. Dat maakte dat KCC met een terechte overwinning van het veld stapte. De rode lantaarn is nu in handen van de Wormers. 

Groen Geel coach Mady Tims verklaarde na afloop dat er - ondanks alle strijd - gewoonweg niet meer in zat. “We moesten de strafworpen en doorloopballen er uit zien te halen. Dat is niet gelukt. KCC scoorde zeven stippen waar wij er twee misten. We hebben te kort ervaring, kwamen ook niet in de flow. Wat dat betreft mistten we Britt Kwantes nadrukkelijk. Nu nog KZ en PKC. We hebben niets meer te verliezen en zullen strijdend ten onder gaan.”  

Voor aanvang moest de speelvloer eerst toiletpapier vrij gemaakt worden. Vanuit KCC hoek was alvast troostmateriaal in de zaal gestrooid zo leek het.