Massale knokpartij na laatste fluitsignaal AZ-West Ham United

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

ALKMAAR - Direct na de wedstrijd AZ- West Ham United braken ongeregeldheden uit in het AZ-stadion, waarbij familieleden van spelers werden aangevallen. De bizarre beelden zijn wereldnieuws geworden.

Meteen na  het laatste fluitsignaal van de wedstrijd (0-1) braken er rellen in het stadion uit. De ongeregeldheden begonnen op de hoofdtribune. Spelers en supporters gingen met elkaar op de vuist. Eerder op de dag ging het ook al mis in Alkmaar, zoals op onderstaande video zichtbaar is.

Supporters van AZ van de harde kern braken door een hek dat hun tribune scheidde van de hoofdtribune. Zij zochten direct de confrontatie met de West Ham-supporters en konden pas worden teruggedreven toen de Mobiele Eenheid in actie kwam. Na een halfuur was de situatie onder controle.

Kritiek Joe Cole

Oud-speler West Ham United-speler Joe Cole reageerde verbijsterd op de Engelse TV. "Dit is absurd", liet de 56-voudig international na de wedstrijd weten. Volwassen mensen die de familie van de West Ham-spelers aanvallen. Je moet hierbij ook echt naar de UEFA kijken, want datzelfde gebeurde tegen Eintracht Frankfurt vorig jaar. 

Excuses Robert Eenhoorn

AZ-directeur Robert Eenhoorn zag de rellen van dichtbij. Hij probeerde de boel nog rustig te houden, maar daar was volgens de algemeen directeur van de Alkmaarders geen beginnen aan, liet hij weten aan ESPN. "Ik sprong er nog tussen, maar dit was mij ook te machtig. Dat realiseerde ik me meteen toen ik al die mensen zag. Mijn excuses ook naar West Ham dat dit gebeurd is. Vorige week hebben wij hetzelfde meegemaakt in Londen, maar toen konden we een confrontatie gelukkig nog net voorkomen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding