Op de herfstmarkt zijn allerlei verwarmende producten te vinden waar je het lekker warm van krijgt.
Op de herfstmarkt zijn allerlei verwarmende producten te vinden waar je het lekker warm van krijgt. (Foto: Hortus Alkmaar)

Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar

Algemeen

ALKMAAR - In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. Bij Hortus Alkmaar kunnen ook mensen zich voorbereiden op de koudere seizoenen. Hortus organiseert zondag 10 oktober een gezellige markt waar van alles te koop is om het behaaglijk en gezellig te maken.

Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. En ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Er zijn biologische producten te koop, zoals planten, zaden, honing en allerlei boerenproducten uit de regio. Nieuw dit jaar zijn de kramen met kinderboeken zoals ‘Dichterbij de bij’ en ‘Groene vingers toveren’. Voor volwassenen zijn er boeken over moestuinieren en bijen en planten. Bezoekers kunnen genieten van lekkere geuren, keramiek en schilderijen. 

Verder zijn er gratis rondleidingen door de tuin onder leiding van deskundige natuurgidsen. Er is een demonstratie herfststukken maken met materialen uit de tuin en er is een gratis ecolineworkshop met het thema herfst. Kinderen kunnen een kabouterspeurtocht doen, armbandjes maken in wol (€ 2,-) en cupcakes versieren (€ 1,50). De herfstmarkt is van 12.00 tot 17.00 uur. 

Expositie in het kascafé

In oktober is de Alkmaarse architect en beeldend kunstenaar Rob de Vries kunstenaar van de maand. In het Kascafé zijn vanaf 9 oktober diverse werken van hem te bewonderen. Naast het maken van schetsen voor zijn architectenbureau begon Rob rond 2004 met schilderen. Door te tekenen en met kleuren te werken, leerde hij hoe daglicht valt. Zijn werk is overwegend monochroom, en waar hij kleuren gebruikt, zijn ze onversneden en primair. Ook het materiaal dat hij kiest is puur: gesso, hout, zout en goud. Zo komt hij tot de vezels van nieuw werk, tot gelaagdheid en diepte. 

Entree voor beide activiteiten is de normale toegangsprijs van Hortus: € 5,- voor volwassenen, kinderen tot en met 7 jaar gratis, kinderen 8 t/m 15 jaar € 2,50.

Afbeelding
75.000 euro voor warme kamers in Noord-Holland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Kennemerwaard: 'Het gebruik van boeken is een middel, niet een doel op zich' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Witry als lichtend voorbeeld Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Huys Auerhaen: een museum vol interieurschatten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Aanrijding verkeersplein rotonde Kooimeer 112-nieuws 1 feb, 14:21
Afbeelding
Peter Swidde in Kruithuisje Algemeen 1 feb, 13:40
Afbeelding
Fikse boetes moet drugsdealers afschrikken Algemeen 1 feb, 12:54
Afbeelding
Beschermde status voor Oostwijk Algemeen 1 feb, 11:15
Afbeelding
Flexibiliteit om pieken in opvang aan te kunnen Algemeen 1 feb, 11:02
Afbeelding
Alkmaar City Run by night: rennen en swingen Algemeen 31 jan, 16:36
Afbeelding
Hermes Ahmadi in De Groene Zwaan Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Automobiliste schept jongen op elektrische step 112-nieuws 31 jan, 15:27
Afbeelding
Donatie van € 8.063 voor Jeugdfonds Algemeen 31 jan, 10:08