Zomer in de Mare van start

Algemeen
Fabukola.
Fabukola. (Foto: Jochem Kossen)

ALKMAAR -Zomer in de Mare start 28 mei in de Rekerhoudt. Het is alweer de tiende editie van het festival dat tot en met 18 juni staat De Rekerhout elk weekend bol van vele doe- en beleefactiviteiten, straattheatervoorstellingen en muzikale optredens. 

Vier zomerse weekenden is het op zaterdag en zondag feest voor de hele familie in het prachtige groene park in Alkmaar Noord. Op zaterdagavonden kun je er terecht voor gezellige picknickconcerten met als toetje een gratis voorstelling en elke zondagmiddag staat het park bol van straattheatervoorstellingen en vele doe- & beleefactiviteiten voor jong en oud. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. 

Eten, dansen en swingen

Elke zaterdag van 28 mei tot en met 18 juni kun je vanaf 17.30 uur met de hele familie eten in De Rekerhout tijdens de gezellige Picknickconcerten. Neem je picknickmandje vol eigen lekkers mee of koop een heerlijk hapje bij VERS eten en drinken. Tijdens het eten is er gezellige livemuziek van de feelgood-band Alfon Okie. Als toetje begint om 19.00 uur een vrolijke gratis voorstelling! Zo neemt zangeres Izaline Calister je mee op reis naar de Antillen met een bonte verzameling kinderliedjes en brengt Djurre de Haan een prachtige verzameling liedjes voor volwassenen met ‘Monsters en Freaks’. Laat je meevoeren in de wervelende kook-dans-show van Buurmans Keukenparade of trommel en stamp mee in de ritmische en opzwepende jeugdvoorstelling ‘Knallen’ van 4Beat!

Vanaf 29 mei kun je in park De Rekerhout elke zondagmiddag terecht voor een bomvol en afwisselend programma. Naast (inter)nationale straattheateracts van topniveau met prachtige circusacts, acrobatiek, poppenspel, komische shows en interactieve voorstellingen kun je verdwalen in de mooiste speelinstallaties, je haar laten pimpen bij vreemde kappers of je eigen patatje laten bereiden door een Frietmachine.

Meer informatie

De Picknickconcerten op de zaterdagavonden starten om 19.00; het publiek is vanaf 17.30 uur welkom om lekker te komen eten. Elke zondagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur is er straat- en circustheater en staan vele doe- en beleefmiddagen op het programma. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.

Hoopelai.
4Beat.