De Alkmaarse Avond4daagse van start.
De Alkmaarse Avond4daagse van start. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Avond4daagse Alkmaar van start

Algemeen

ALKMAAR - De Alkmaarse Avond4daagse is maandag gestart. De 5 en 10 kilometer starten maandag, dinsdag en woensdag start tussen 18.00 en 18.30 uur aan de Noorderkade of op het alternatieve opstartpunt. Donderdag start om 18.00 uur de avond4daagse aan de Noorderkade (5 en 10 km) en een dweilorkest haalt de wandelaars binnen vanaf de Grote Kerk en loopt met ze over de Gedempte Nieuwesloot en de fiets-/voetgangersbrug naar de finish aan de Noorderkade. Bij de start/finish is een DJ aanwezig die de wandelaars aanmoedigt en zorgt voor een gezellige sfeer. Donderdag start om 18.15 uur (als de grote groep wandelaars vertrokken is) de Peuterloop. Ruim honderd peuters lopen een rondje om Ringers Winkelcentrum en worden bij de finish onthaald door Freddy Fit en krijgen een medaille uitgereikt.

Aan de avond4daagse doen dit jaar zo’n 1600 lopers mee, waarvan ruim twee derde scholier (basisschool) is. Er is ook een deelneemster op leeftijd die al voor de veertigste keer meewandelt. Hoewel bij de Avond4daagse veel kinderen meelopen, tref je deze avonden ook veel volwassenen. Soms ‘slechts’ als begeleider, maar het kan zomaar dat je Astrid en Mirjam tegen bent gekomen, twee fanatieke Avond4daagse lopers. Moeder en dochter lopen de Avond4daagse Alkmaar gezamenlijk, dit jaar maar liefst voor de 26e keer op rij. Met respectievelijk medaillenummer 26 (Mirjam) en 27 (Astrid) staan zij niet alleen in de top 3 van ‘hoogste aantal deelnames’, ze hebben deze prestatie ook nog eens samen behaald.

(boven) Mirjam (33 jaar, loopt voor medaille nr 26), Andrea (36 jaar, loopt voor medaille nr 26), Astrid (57 jaar, loopt voor medaille nr 27), (onder) Dijlana (10 jaar, loopt voor medaille nummer 8) en Luciana (7 jaar, loopt voor medaille nummer 4).(Foto: Alkmaar Sport)

Mirjam deed, net als vele basisscholieren, rond haar zesde jaar voor het eerst aan het evenement mee. “Maar we zijn er eigenlijk nooit meer mee gestopt.” Begeleiders die het leuk vinden alle avonden te lopen kunnen ook zelf hun medailles bij elkaar lopen, dus wat ooit startte als ‘noodzakelijk kwaad’ voor ma eindigt in een jaarlijkse traditie. “Begeleiding is uiteraard niet meer nodig, we hebben het ontzettend gezellig onderweg.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alkmaar

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Yvanka de Reus flikt het: als eerste meisje naar EK bouwtimmeren Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Spring over het water van de Nieuwlandersingel Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Boeren blokkeren A9 en rijden naar politiebureau Alkmaar 112-nieuws 27 jun, 19:50
Afbeelding
Evenement rond elektrisch rijden in Dijk en Waard voor herhaling vatbaar Partnerbijdrage 27 jun, 17:50
Afbeelding
Yuna en Lina Uljee pakken medailles op het NK Algemeen 27 jun, 16:16
Afbeelding
Undercover politieauto aangereden 112-nieuws 27 jun, 15:03
Afbeelding
Collectie Elvis-museum naar Beatlesmuseum Algemeen 27 jun, 15:00
Afbeelding
Meedenken over programma Alkmaar Ontzet 450 jaar Algemeen 27 jun, 12:53
Afbeelding
Meisje aangereden op rotonde Bergerweg 112-nieuws 27 jun, 12:49
Afbeelding
Keti Koti centraal in Alkmaar Algemeen 27 jun, 12:44
Afbeelding
Kunst in dorpskerk Grootschermer Algemeen 27 jun, 11:31
Afbeelding
Van bloedheet naar kletsnat op Indian Summer festival Algemeen 26 jun, 14:24
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief