Top 5 juni Theater De Vest

Algemeen
Titanic.
Titanic. (Foto: © Roy Beusker Fotografie)

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: juni. Tickets verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl 

Donderdag 2 t/m zaterdag 4 juni

TITANIC de musical – René van Kooten, Mariska van Kolck e.a.
25 Jaar na de première van ‘Titanic’ op Broadway komt de musicalhit en winnaar van Tony Awards voor Beste Musical terug naar Nederland. Een meeslepend verhaal over hoop, liefde en ambitie. Een indrukwekkend verhaal met iconische muziek, een live-orkest en een 25 man sterke cast komt naar De Vest. 

Woensdag 15 juni

Nederlands Dans Theater 2 – Sudden and Suspended 

In deze voorstelling komen drie verschillende choreografische stemmen samen. Het NDT 2-programma presenteert een wereldpremière van gastchoreograaf Edward Clug, markeert het begin van een nieuwe relatie met Tiffany Tregarthen en David Raymond, die ook nieuw werk maken en brengt Johan Ingers veelgeprezen ‘IMPASSE’ terug op het toneel.

Donderdag 16 juni

The BlueBirds – special guest: Leonie Meijer – Great Big World 

In 2017 begonnen The BlueBirds als trio vanuit hun gezamenlijke liefde voor countrymuziek. Na een succesvolle eerste theatertour en reprise, komen ze nu terug met een tweede theatershow in een nieuwe vorm. Een vrouwencollectief, waarin artiesten Krystl en Rachèl Louise de leiding nemen als vaste Birds. Elke avond worden Krystl en Rachèl Louise aangevuld door een vrouwelijke artiest die ook meewerkt aan het album. In Alkmaar is dit Leonie Meijer.

Zaterdag 18 juni

Släpstick – The Roaring Twenties

Släpstick ontstond in 1997 onder de naam Wëreldbänd en beleeft dit seizoen haar jubileum. Vanwege het 25-jarig bestaan brengt de groep een feestelijke voorstelling. Dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende, crème de la antirimpelcrème belevenis van het decennium komt naar ons theater. Een jubileumvoorstelling die de gloriedagen van Släpstick even fijnzinnig als elegant laat herleven! Een voorstelling die eindigt in een feest met het publiek.

Vrijdag 24 juni 

Yentl en de Boer – De Kampvuursessies
Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes. Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan programma’s als Pauw, RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Nederlands Dans Theater.