African American Jazz Musician Blues Club Performer
African American Jazz Musician Blues Club Performer (Foto: Adobe Stock)

Programma Jazztival 2022 compleet

Algemeen

ALKMAAR - De elfde editie van Jazztival met als titel “New Beginnings” vindt op zondag 28 augustus plaats tussen 14.00 uur en 23.00 uur op verschillende locaties op de Pettemerstraat in Alkmaar. Het festivalhart bevindt zich in poppodium Victorie. Met Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en de Hub wordt een deel van de Pettemerstraat omgetoverd tot een hedendaagse versie van 52nd Street. Het programma voor Jazztival 2022 is compleet. Jazz vormt daarbij de stevige basis, maar er is ook ruimte voor funk, soul, en hiphop.

Het programma levert een staalkaart van de actuele stromingen in de Jazzscene van nu. Het festival biedt een podium voor regionale, nationale en internationale bands. Headliner is bijvoorbeeld de populaire band Jungle by Night, het negenkoppige collectief dat dansvloeren en festivalweides laat exploderen met een energieke mix van krautrock, afrobeat, dance en jazz. Of bijvoorbeeld de combinatie van toetsenist Niels Broos en de meest gevraagde jonge drummer en streekgenoot Jamie Peet. Zij brengen een avontuurlijke cross-over tussen hiphop, Jazz en elektronische muziek. Maar ook het kwartet van cornettist Eric Boeren, die onder anderen samen met de inmiddels legendarische drummer Han Bennink de muziek van Ornette Coleman opnieuw tot leven brengen. Terwijl de jonge honden van Sons of Freud’s Wife de muziek van de eveneens legendarische bassist en componist Charles Mingus als vertrekpunt hebben gekozen.

Ook dit jaar blijft het programma deels een showcase voor regionale musici zoals Yess Friends, Mister Magic en Driewerf. En in de categorie “Up and Coming” vinden we het kwartet van de getalenteerde jonge altsaxofoniste Jeline Weening. Een programma met voor ieder wat wils, en de insteek om publiek kennis te laten maken met wellicht wat onbekendere, kwalitatieve livemuziek. Daarnaast brengt Filmhuis Alkmaar als onderdeel van Jazztival 2022 een speciaal Jazz film programma, gecombineerd met live muziek in de foyer van het filmhuis.

Kaarten

Kaarten voor Jazztival 2022 zijn verkrijgbaar via de website van Podium Victorie. Nadere informatie hierover vindt u bij www.podiumvictorie.nl of www.Jazztival.nl

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
LAAT je verrassen Algemeen 24 nov, 15:00
Afbeelding
Kerstuitvoering dameskoor Zanglust Uitgaan 24 nov, 14:49
Afbeelding
Grease the Musical komt naar Alkmaar! Algemeen 24 nov, 14:03
Afbeelding
Bibliotheek en Verhelder Talent helpen bij solliciteren Algemeen 24 nov, 13:40
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Lezing over diabetes door Arjen Buringa Algemeen 24 nov, 10:49
Afbeelding
Geen vuurwerkverbod jaarwisseling 2023 Nieuws 24 nov, 09:59
Afbeelding
‘Zijn nog niet klaar en moeten nu doorpakken’ Algemeen 23 nov, 16:27
Afbeelding
Wat bedenken leerlingen voor regionale werkgevers? Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Woning beschoten in Alkmaar 112-nieuws 23 nov, 14:26
Afbeelding
Dertig rollers op Alkmaars Rolstoeltennistoernooi Algemeen 23 nov, 13:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief