Programma Jazztival 2022 compleet

Algemeen
African American Jazz Musician Blues Club Performer
African American Jazz Musician Blues Club Performer (Foto: Adobe Stock)

ALKMAAR - De elfde editie van Jazztival met als titel “New Beginnings” vindt op zondag 28 augustus plaats tussen 14.00 uur en 23.00 uur op verschillende locaties op de Pettemerstraat in Alkmaar. Het festivalhart bevindt zich in poppodium Victorie. Met Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en de Hub wordt een deel van de Pettemerstraat omgetoverd tot een hedendaagse versie van 52nd Street. Het programma voor Jazztival 2022 is compleet. Jazz vormt daarbij de stevige basis, maar er is ook ruimte voor funk, soul, en hiphop.

Het programma levert een staalkaart van de actuele stromingen in de Jazzscene van nu. Het festival biedt een podium voor regionale, nationale en internationale bands. Headliner is bijvoorbeeld de populaire band Jungle by Night, het negenkoppige collectief dat dansvloeren en festivalweides laat exploderen met een energieke mix van krautrock, afrobeat, dance en jazz. Of bijvoorbeeld de combinatie van toetsenist Niels Broos en de meest gevraagde jonge drummer en streekgenoot Jamie Peet. Zij brengen een avontuurlijke cross-over tussen hiphop, Jazz en elektronische muziek. Maar ook het kwartet van cornettist Eric Boeren, die onder anderen samen met de inmiddels legendarische drummer Han Bennink de muziek van Ornette Coleman opnieuw tot leven brengen. Terwijl de jonge honden van Sons of Freud’s Wife de muziek van de eveneens legendarische bassist en componist Charles Mingus als vertrekpunt hebben gekozen.

Ook dit jaar blijft het programma deels een showcase voor regionale musici zoals Yess Friends, Mister Magic en Driewerf. En in de categorie “Up and Coming” vinden we het kwartet van de getalenteerde jonge altsaxofoniste Jeline Weening. Een programma met voor ieder wat wils, en de insteek om publiek kennis te laten maken met wellicht wat onbekendere, kwalitatieve livemuziek. Daarnaast brengt Filmhuis Alkmaar als onderdeel van Jazztival 2022 een speciaal Jazz film programma, gecombineerd met live muziek in de foyer van het filmhuis.

Kaarten

Kaarten voor Jazztival 2022 zijn verkrijgbaar via de website van Podium Victorie. Nadere informatie hierover vindt u bij www.podiumvictorie.nl of www.Jazztival.nl