Feestelijk programma met Alkmaar Ontzet

Algemeen
Een feestelijk sportprogramma tijdens Alkmaar Ontzet.
Een feestelijk sportprogramma tijdens Alkmaar Ontzet. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Stichting Sport-Z houdt op 8 oktober een sportieve activiteit voor Alkmaarse kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het drukke festiviteitenprogramma in de stad. Van 14.30 tot 16.30 uur kunnen zij gratis meedoen aan een sportmiddag in sportcomplex De Meent. Diverse beweegactiviteiten staan deze middag in het teken van de strijd tussen de Alkmaarders en Spanjaarden. Aanmelden kan via www.sport-z.org/8oktober.

Op en rond 8 oktober bruist en spettert het in Alkmaar, met optochten en andere festiviteiten wordt de overwinning op de Spanjaarden in 1573 en de vrijheid waarin we leven uitgebreid gevierd. Er is echter altijd een groep voor wie het drukbezochte aanbod niet aantrekkelijk is. Het kan zijn dat je erg beweeglijk bent, of dat je je angstig voelt in een groep of teveel prikkels ervaart en daarom liever thuisblijft. Sport-Z wil dat íedereen op 8 oktober een leuke feestdag ervaart en organiseert daarom een sportmiddag voor Alkmaarse kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar die baat hebben bij structuur en professionele begeleiding in de afgebakende omgeving van sportcomplex De Meent. “Terwijl wij actief aan de slag gaan met de kinderen, kunnen de ouders de festiviteiten en optocht in de stad bijvoorbeeld even opzoeken. Zo komt iedereen thuis met een mooi verhaal,” aldus Thomas Botman, coördinator van de activiteit namens Sport-Z.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.sport-z.org/8oktober. Meer informatie via Thomas Botman: t.botman@sport-z.org of 0625326288.