Historische dag Drafbaan Alkmaar

Algemeen
Zondag 9 oktober spektakel op Drafbaan Alkmaar.
Zondag 9 oktober spektakel op Drafbaan Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Al maanden zijn het bestuur en de vrijwilligers van drafbaan Alkmaar in de weer om op zondag 9 oktober een prachtig drafsportfeest te organiseren met starters uit binnen-en buitenland. De drafpiste is aanstaande zondag het decor voor Alkmaars mooiste: de ZEturf 4,5 kilometer!

De animo om te starten was zo ontzettend groot dat er maar liefst elf prachtige draverijen plaatsvinden. Om die reden is de start van de eerste koers al om 13.00 uur. Nu de sport ontzettend leeft in Alkmaar zullen er misschien wel meer dan 2.000 bezoekers de paarden aanmoedigen. Het wordt zenuwslopend vuurwerk met bijna 7 ronden en 13 bochten durende race van 4,5 kilometer. Ook het open Nederlands Kampioenschap Monté (jockeys zitten boven op het paard in plaats van op de sulky) heeft met maar liefst 14 paarden een droombezetting. Franse, Duitse en Nederlanders rijdsters nemen het tegen elkaar op. Een prachtig affiche dat veel aanhangers en fans naar Alkmaar zal trekken.


Live muziek 

Een dagje naar de paardenkoers is een evenement voor de hele familie. Voor de kinderen is er het schminktheater en er is een luchtkussen. Daarnaast zijn er twee minidraverijen waar kinderen rijden met hun pony. Voor nieuwe bezoekers zijn er programma’s met tips beschikbaar bij de infobalie. Bovendien zijn er de hele middag rondleidingen over de gehele accommodatie. ZEturf hosts kunnen bezoekers informeren hoe ze een weddenschap kunnen plaatsen. Na afloop van de laatste koers is er live muziek met Quincy Smolders en Wesley Ponsen in de grote hal onder de monumentale tribune. De volgende meetings in de Alkmaar ZEturf Arena zijn zondag 13 november en 11 december. 

Kijk voor meer informatie op www.drafbaanalkmaar.nl

De starters komen uit binnen- en buitenland.