Groots Alkmaar over Gastvrijheid

Algemeen
De december-uitzending van Groots Alkmaar TV heeft als thema Gastvrijheid.
De december-uitzending van Groots Alkmaar TV heeft als thema Gastvrijheid. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De december-uitzending van Groots Alkmaar TV heeft als thema Gastvrijheid. De opnames zijn gemaakt in woon- en zorgcentrum De Nieuwpoort in Alkmaar Overdie. Met aandacht voor nieuwkomers, seniorenpoëzie, voorlezen en de agenda.

De uitzending start als presentator Hugo Koeman al rijdend in een duo-fiets een gesprek voert met Mirjam Huipen (medewerker Personeelszaken) over het werk in De Nieuwpoort. In de ruime Orangerie, de recreatieruimte, spreekt Hugo met vaste bezoekers aan de grote koffietafel: wat brengt hen hier en waar praten ze zoal over? Hans Mathot is voor deze uitzending naar De Rijp gefietst. Hij neemt een kijkje bij de voorbereidingen voor het Midwinterfeest waaraan bijna elke Rijpenaar een bijdrage levert. Groots Alkmaar collega Tineke Feijen ontmoet in de bibliotheek de schrijver Alja Spaans. 

In de tweede aflevering van de serie ‘Nieuwkomers’ gaat Jane de la Fosse op bezoek bij Sevgi Gerger, dochter van de eigenaar van het fameuze Turks restaurant in Alkmaar. Haar verhaal neemt ons mee naar de komst van gastarbeiders in de jaren ’70. In ‘De minuut van’ doet Sandra Zeeman een oproep voor vrijwilligers in De Nieuwpoort, is Janneke Blackstone op zoek naar leden voor Schermers Fanfare en brengt Tosca Sombroek ons op de hoogte van een expositie in het kader van de viering van 450 jaar Alkmaars Ontzet. Hugo wordt uitgezwaaid door Jenny Ploeg, directeur van De Nieuwpoort. Nieuw is apart agenda-blokje. Iedereen die iets organiseert dat interessant is voor senioren kan een korte aankondiging filmen en dat sturen naar grootsalkmaar@abchuis.nl.. 

Bekijk deze uitzending van Groots Alkmaar vanaf 1 december op Alkmaar Centraal, dagelijks om 11.00 en om 23.00 uur. Of kijk via www.grootsalkmaar.nl.