Pakket vol lekkers om toeristen naar Alkmaar te verleiden

Algemeen
 Sophie Hafkamp (Familie Hotel Alkmaar), Niels Pouwer (Grand Hotel Alkmaar), Rowan Velder (Golden Tulip Hotel Alkmaar), Tim Phaff ( The Fallon Hotel Alkmaar) en Melanie Goudsblom (Alkmaar Marketing).
Sophie Hafkamp (Familie Hotel Alkmaar), Niels Pouwer (Grand Hotel Alkmaar), Rowan Velder (Golden Tulip Hotel Alkmaar), Tim Phaff ( The Fallon Hotel Alkmaar) en Melanie Goudsblom (Alkmaar Marketing). (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Een box met lokale streekproducten, een tiplijst én korting voor de mooiste culturele belevingen of een winkeltegoed van €40,- voor Alkmaare horeca en winkels. Met deze actie willen de Alkmaarse hotels in samenwerking met Alkmaar Marketing toeristen verleiden in de wintermaanden een bezoekje aan Alkmaar te brengen.

De maanden januari en februari zijn moeilijke maanden voor hotels. Met een gezamenlijke campagne -  mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Akmaar - word bezoekers verleid minimaal twee nachten in deze periode te boeken. Als cadeau krijgen gasten een lokaal Alkmaars pakket ter waarde van €40,-. Mede-initiatiefnemers Sophie Hafkamp van Familie Hotel Alkmaar en Niels Pouwer van Grand Hotel Alkmaar zijn enthousiast: “Met deze samenwerking tussen de hotels en Alkmaar Marketing zetten we Alkmaar goed op de kaart. Het is voor het eerst dat de hotels op deze manier samenwerken, en we hopen dit in de toekomst vaker te doen. De eerste boekingen zijn al binnen!”

Melanie Goudsblom, marketingmanager van Alkmaar Marketing vult aan: “Het is een mooie ontwikkeling dat de hotels zich verenigd hebben. We zijn gezamenlijk een grote campagne gestart om Alkmaar onder de nationale bezoeker nog bekender te maken. Naast de verhoging van de bezetting van de hotels, geeft de campagne ook een economische stimulans aan onze lokale ondernemers en instellingen. Zo werken we aan verlenging van de bezoekersduur in de dalmaanden en verhoging van de bestedingen bij lokale ondernemers.”

Drie pakketten

Er staan drie verschillende pakketten klaar voor bezoekers die meerdere nachtjes verblijven in januari of februari 2023. Een box met lokale streekproducten met de smaak van Alkmaar, een tiplijst voor de mooiste culturele belevingen in de stad met een tegemoetkoming op de toegang van €40,- of een winkeltegoed van €40,- om uit te geven bij de Alkmaarse horeca en winkels. Op thebestofalkmaar.nl staan alle aangesloten hotels, winkels, horeca en culturele locaties die samen het beste van Alkmaar aanbieden.