Welke kerstfilms zet jij op dit jaar?
Welke kerstfilms zet jij op dit jaar? (Foto: Pexels)

De leukste kerstfilms 2022: onze favoriete klassiekers

Algemeen

REGIO - Kerst is de tijd van lekker eten, gezelligheid maar vooral ook de tijd van het jezelf heerlijk onderdompelen in de leukste en meest romantische kerstfilms! Wat zijn onze favorieten? Welke films zijn vaak met kerst op tv? Een top 5. En wat kun je nog meer thuis doen tijdens kerst? 

Top 5 klassieke kerstfilms aller tijden

1. Scrooged - 1988 

Tijdens het zien van ‘Scrooged’ ervaar je in 101 minuten de ultieme kerstgedachte: heb je naasten lief. In de film zien we hoe meedogenloos de rijke televisiemagnaat Frank Cross te werk gaat. Ondanks zijn brute acties krijgt hij een tweede kans. Op een dag krijgt hij namelijk bezoek van drie geesten. Zij nemen hem mee terug naar zijn verleden, confronteren hem met het heden én geven hem een voorproefje van de toekomst. Je kunt je voorstellen dat zijn toekomst er niet heel liefdevol uitziet! Zal Cross tot zelfinkeer komen? ‘Scrooged’ is gebaseerd op het boek ‘A Christmas Carol’ geschreven door Charles Dickens.

2. Elf – 2003 

Het zal je maar gebeuren; geadopteerd worden door de kerstman! Het overkomt baby Buddy. Hij groeit op tussen de elfjes op de Noordpool. Als hij volwassen is, besluit Buddy om zijn echte vader te gaan zoeken. Deze zoektocht brengt hem naar New York. Het leven in de stad stelt hem goed op de proef. Niemand gelooft hem als hij zegt dat hij door de kerstman is opgevoed. Kan hij zijn vader overtuigen? 

3. The Muppet Christmas Carol – 1992

Ook ‘The Muppet Christmas Carol’ – net als het eerdergenoemde ‘Scrooged’ – is een bewerking van de roman ‘A Christmas Carol’ geschreven door Charles Dickens. Op Kerstavond laat Scrooge zich weer eens onvriendelijk uit tegen de mensen in zijn omgeving. Dan grijpen de drie geesten in! Zij maken Scrooge duidelijk dat alles draait om liefde.

4. Santa Claus – 1985

‘Santa Claus’ moet je echt een keer gezien hebben! Deze film staat bekend als ware kerstklassieker. Feitelijk bestaat de film uit twee delen. Allereerst gaan we eeuwen terug in de tijd. We zien hoe de Kerstman gekozen wordt om alle kinderen – overal ter wereld – een cadeau te mogen brengen. Deel twee van ‘Santa Claus’ speelt zich af in de huidige tijd. Patch – half mens en half elf – is enorm jaloers op de Kerstman. Hij kan het niet uitstaan dat hij niet een belangrijkere rol in het kerstfeest mag spelen. Patch besluit om een samenwerking aan te gaan met een kwaadaardige speelgoedmagnaat. Zullen zij erin slagen om de Kerstman aan de kant te zetten? Watch and learn!

Tekst gaat door onder foto

kerstfilms top tip 2022 leukste kerstfilms romantisch
Beeld: Pexels

5. Home Alone – 1990

Over kassucces gesproken; tot deze categorie behoort ook kerstfilmklassieker ‘Home Alone’. Elk jaar weer komt deze film op televisie. Kevin wordt vergeten! Zijn familie vertrekt zonder hem op vakantie. Aangezien het Kerstmis is kunnen zij niet snel naar huis. Dat kan Kevin niet zoveel schelen. Hij beleeft een paar superdagen zonder regels en zonder zijn vervelende broer. Dan ontdekken twee inbrekers dat de jongen moederziel alleen thuis is. Kevin blijkt heel slim; door het hele huis plaatst hij boobytraps. Uiteindelijk wordt hij weer herenigd met zijn familie. Er zijn in totaal vier vervolgen gemaakt op ‘Home Alone’.

Wat te doen met kerst thuis?

Jammer genoeg is het alweer even geleden dat we een witte kerst hadden. Misschien blijf je - als er toch geen sneeuw ligt - daarom wel liever binnen. Lekker onder een warm dekentje, knus met de kat op schoot, een kop warme chocomel of thee in je handen.. én natuurlijk een heerlijk romantische kerstfilm! In dit artikel zetten wij onze favorieten onder elkaar. Maar wat kun je nog meer thuis doen met kerst?

- Een pubquiz: wie weet het meest van een bepaald onderwerp? Of heeft juist de beste algemene kennis?

- Een kerstontbijt maken: waarom alleen uitpakken tijdens het kerstdiner? Een met zorg samengesteld kerstontbijt is minstens net zo leuk (en lekker)!

- All You Need Is Love kijken: de kerstspecial van All You Need Is Love is misschien wel het best bekeken programma op 24 december. En wij snappen wel waarom, pak die zakdoeken er maar vast bij!

- Je eigen Top 2000: wat waren de favoriete nummers van jou en je familie/vrienden? Welke herinnering schuilt er achter dat ene nummer? Gegarandeerd leuk vermaak tijdens kerst!

- Oliebollen bakken! Want even oefenen voor Oud & Nieuw kan nooit kwaad toch (hè, vervelend dat je zelf proefkonijn moet spelen.. ;))? Hier vind je het ultieme recept om zelf oliebollen te bakken!


Afbeelding
Hermes Ahmadi in De Groene Zwaan Algemeen 31 jan, 16:21
Afbeelding
Automobiliste schept jongen op elektrische step 112-nieuws 31 jan, 15:27
Afbeelding
Donatie van € 8.063 voor Jeugdfonds Algemeen 31 jan, 10:08
Afbeelding
Brons voor Olivia Voskuijl Algemeen 31 jan, 09:58
Afbeelding
AZ samen met ShowYourSkills Algemeen 31 jan, 08:35
Afbeelding
Le Champion haalt € 142.000,- op voor goede doelen Algemeen 30 jan, 16:17
Afbeelding
De Heeren van Zorg opent vestiging in Alkmaar voor cliënten met autisme Algemeen 30 jan, 15:23
Afbeelding
The Prom in De Vest Algemeen 30 jan, 15:15
Afbeelding
Nieuwe voorstelling Papaver Algemeen 30 jan, 15:07
Afbeelding
Voormalig belastingkantoor Robonsbosweg in beeld voor asielzoekers, spoedzoekers en statushouders Algemeen 30 jan, 14:47
Afbeelding
Dag Portofino, hallo Lupo Algemeen 27 jan, 14:52
Afbeelding
Architectuurlezing over reset woningbouw Algemeen 27 jan, 13:31
Afbeelding
Theatermaker zoekt werkloze Alkmaarders Algemeen 27 jan, 13:22