Gemeente beëindigt contract Skybox AFAS stadion

Algemeen
Het college blijft het AFAS stadion zien als een toplocatie voor haar activiteiten.
Het college blijft het AFAS stadion zien als een toplocatie voor haar activiteiten. (Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR - Het Alkmaarse college heeft definitief besloten om het contract voor de Skybox in het AFAS stadion te beëindigen. Om goede contacten te blijven onderhouden met AZ, de voorzetting van het relatieprogramma, en voor lobbyactiviteiten, zal er naar een alternatief worden gezocht in de Georg Kessler Lounge met de mogelijkheid om in specifieke situaties gebruik te maken van andere vergaderruimtes.

Hoewel de gemeenteraad op 19 december 2022 aan het college verzocht om het contract voor de Skybox te beëindigen, moest het college hier nog een definitief besluit over nemen. Uit de evaluatie van het gebruik van de Skybox blijkt namelijk dat de Skybox als representatieve ontvangstruimte zijn toegevoegde waarde duidelijk getoond heeft op het gebied van lobbyactiviteiten, relatie met AZ en financiën. Zo werd de Skybox regelmatig gebruikt om goede contacten te onderhouden met inwoners, bedrijven, organisaties, overheden en andere spelers in de Alkmaarse samenleving en haar omgeving (regionaal en (inter)nationaal). Een onderdeel daarvan is het organiseren van ontvangsten om bijvoorbeeld mensen in het zonnetje te zetten, te bedanken, kennis te maken en relaties op te bouwen.

Alternatief

De partijen OPA en BAS zijn echter van mening dat het college zichtbaar en benaderbaar dient te zijn en dat de Skybox dat tegenwerkt. Zij verzochten het college op zoek te gaan naar een breder en zichtbaar alternatief zoals de George Kessler Lounge. Het college streeft naar een goede relatie met de eigen eredivisieclub met internationale allure en ziet het AFAS stadion daarin alsnog als een toplocatie. Hoewel uit de evaluatie van het college niet blijkt dat de Georg Kessler Lounge zorgt voor zichtbaarheid bij een groot publiek, zal zij wel zichtbaarder zijn tijdens het buffet en tijdens en na de wedstrijd. Het college is daarom van mening dat de Georg Kessler Lounge een goed alternatief is om de activiteiten in voort te zetten in het voetbalseizoen 2023-2024.