Koffie met een goed gesprek

Algemeen
Een luisterend oor aan tafel kan herkenning, inspiratie en steun bieden.
Een luisterend oor aan tafel kan herkenning, inspiratie en steun bieden. (Foto: Marije Kuiper )

ALKMAAR - Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan is het fijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan tijdens de UP!-groepsgesprekken in februari en maart. Koffie met een goed gesprek wordt georganiseerd door COC NHN en De Sociëteit en is bedoeld voor roze senioren uit Alkmaar en omgeving.

Met behulp van open vragen, ingebracht door een getrainde gespreksleider, hebben we het over belangrijke onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Centraal staan thema’s die normaal gesproken niet zo vaak aan de orde komen, zoals spijt, afscheid of familie. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over. Een luisterend oor aan tafel kan herkenning, inspiratie en steun bieden. Dus kom gerust eens langs. Er is koffie en iets lekkers. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wilma (81): “Het is heerlijk om even je hart te kunnen luchten en te luisteren naar de verhalen van anderen. Ik ben echt blij dat ik me heb aangemeld.”

Data

-Woensdag 22 februari 10.30-12 uur. Thema: Erbij horen
-Woensdag 1 maart 10.30-12 uur. Thema: Familie
-Woensdag 8 maart 10.30-12 uur. Thema: Geluk

Aanmelden

De gesprekken vinden plaats bij Ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78. Aanmelden en meer informatie bij Tanja Schermerhorn: 06 18 61 08 08 / scwsocieteit@binnenstadscentrum.nl.