Luchtlab in theaterzaal Fabrique Unique

Algemeen
Luchtlab in theaterzaal Fabrique Unique.
Luchtlab in theaterzaal Fabrique Unique. (Foto: Inge Wokke)

ALKMAAR - De theatermakers en muzikanten van productiehuis Hollandse Luchten uit Alkmaar organiseren zaterdag 15 april om 20.30 uur een nieuwe podiumavond: Luchtlab. Een theateravond in Fabriek Unique, waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek en theater. Na afloop zijn de bar en dansvloer geopend. 

De eerste editie op zaterdag 15 april is in handen van theatermaker en zangeres Maya Link in samenwerking met muzikant en producer Herr-Alt. Samen, slaan zij de handen ineen voor een nieuw muzikaal project. Tijdens Luchtlab is een eerste test mee te maken van ‘Stilte voor de Storm’. Een muzikale performance met Nederlandstalig poëtische en recht-voor-z’n-raap teksten op elektronische popmuziek, soms in ontmoeting met invloeden uit het midden-oosten. Maya zoekt haar conflict en symbiose op tussen het Noord Hollandse meisje uit de polder en Irakese woestijnbloem die beide in haar schuilen. Ze bezingt teksten over innerlijke strijd, onzekerheid, overwinnende krachten en een vrouwelijke toekomst. Versterkt door performer en theatermaker Nina van Koppen zoeken ze de verbeelding op in dans en lichaamstaal. 

De theaterzaal van Fabrique Unique is te vinden aan Pettemerstraat 35-37 in Alkmaar. Tickets via www.hollandseluchten.org