Open dag Horizon College in trek

Nieuws

ALKMAAR - Bijna 11.000 bezoekers bezochten vrijdag 7 februari de Open Dag van het ROC Horizon College. Nooit eerder ontving de onderwijsinstelling zoveel bezoekers tijdens een Open Dag. Bij de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend konden toekomstige leerlingen zien wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs.
Leerlingen van de sector Techniek lieten zien hoe zij een interactieve, elektrisch aangedreven robot hebben ontwikkeld. De opleiding Bouwkunde toonde hoe men een dakconstructie opbouwt en de afdeling Detailhandel organiseerde de wedstrijd: ‘Wie is de beste verkoper?’.
Bezoekers konden workshops bijwonen over stages in het buitenland, verzuimbegeleiding en hoe men het kind het best kunt begeleiden bij de keuze van een vervolgopleiding.
Aly Oldersma, Hoofd Communicatie & Onderwijs, is tevreden over de Open Dag. "Wij vinden het belangrijk dat potentiële deelnemers goed geïnformeerd worden voordat zij aan een opleiding bij het Horizon College beginnen. Elke deelnemer heeft weer een andere informatiebehoefte en hier proberen we zo goed mogelijk aan te voldoen. Als deelnemers vooraf goed geïnformeerd zijn, kiezen zij bewuster en dit draagt bij aan meer succes tijdens de opleiding. Daarom bieden wij tijdens onze Open Dagen toekomstige deelnemers de gelegenheid om bij docenten, deelnemers en leerbedrijven informatie in te winnen." Donderdag 10 april van 16.00 tot 19.00 uur vindt de tweede Open Dag van het Horizon College plaats.