Zomerkermis op Paardenmarkt

Nieuws
Wethouder Elly Konijn wordt tevoorschijn getoverd door een illusionist. (foto: Fotostudio Natzijl/ via gemeente Alkmaar)
Wethouder Elly Konijn wordt tevoorschijn getoverd door een illusionist. (foto: Fotostudio Natzijl/ via gemeente Alkmaar) rodi.nl

ALKMAAR - De binnenstad van Alkmaar is nog tot en met 2 september gevuld met de Zomerkermis. Wethouder Citymarketing en Evenementen, Elly Konijn-Vermaas, opende vrijdagmiddag 24 augustus de zomerkermis op de Paardenmarkt, nadat zij tijdens een act van de illusionist tevoorschijn getoverd werd.
Er staan maar liefst 69 attracties opgesteld met een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor het hele gezin. Naast de speciale kinderattracties zijn er ook gratis toegankelijke activiteiten voor de allerkleinsten. Zo is er woensdag 29 augustus vanaf 15.00 uur een voorstelling van Brandweerman Sam in de kleine zaal van Theater de Vest. Kom op tijd want vol is vol. Zondag 2 september is ballonnenclown Desalles van 14.30 tot 17.30 uur op de kermis te vinden met zijn grappen en grollen. Donderdag 30 augustus worden mindervalide kinderen en bewoners van enkele zorgcentra op uitnodiging door de gemeente en de kermisexploitanten in het zonnetje gezet.
De zaterdagse warenmarkt, normaal gesproken op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Sint Laurensstraat en het Kerkplein, wordt tijdens de zomerkermis verplaatst. Zaterdag 1 september staat de markt daarom opgesteld in de Koorstraat en de Laat.