35-jarig jubileum voor beeld Nic Jonk in Italië

Nieuws
Zeger Jonk en zijn partner Annelies met de burgemeester van San Gimignano.
Zeger Jonk en zijn partner Annelies met de burgemeester van San Gimignano. (Foto: aangeleverd)

GROOTSCHERMER - Het beeld Acqua en Sole van Nic Jonk kreeg 16 april 1988 een permanente plek op het plein La Rocca in de Toscaanse stad San Gimignano in Italië. Zeger Jonk, zoon van de beeldhouwer en directeur van het museum en de beeldentuin Nic Jonk, was afgelopen week op uitnodiging van de burgemeester en wethouders van San Gimignano te gast in Italië om het jubileum te vieren. 

De aanleiding van de toenmalige plaatsing, was een expositie van twintig beelden van Nic Jonk in de zomer van 1986 in het stadje met de eeuwenoude torens, dat inmiddels onderdeel is van de Unesco werelderfgoedlijst en jaarlijks ruim vier miljoen toeristen trekt. Nic Jonk en de toenmalige burgemeester Ugo Pasqualetti hadden een bijzondere klik en besloten tot een permanente plaatsing van het beeld op een unieke plek met uitzicht over het glooiende landschap.

Het beeld ‘’Acqua en Sole’’ staat voor ‘’water en zon’’ en symboliseert het water van Nederland en de zon van Italië.

In de museumwinkel en via de webshop www.nicjonk.nl is er ter ere van het 35-jarig jubileum het replicabeeldje ‘’Acqua e Sole’’ (32 cm) van kunsthars te koop, inclusief granieten sokkel en certificaat.

Meer informatie: www.nicjonk.nl.

Het beeld Acqua en Sole op schaal.