Zomer op het Plein van start

Nieuws
Zomer het Plein gaat weer beginnen.
Zomer het Plein gaat weer beginnen. (Foto: Rick Akkerman)

ALKMAAR - Gratis genieten van topnamen zoals de 3JS, Ruben Hein en Jett Rebel. Zomer het Plein van Theater de Vest komt er weer aan en de hele regio Alkmaar is welkom om te genieten van cabaret, intieme luisterconcerten op de vrijdag en zaterdag en grootschalige concerten op de zondagen. Het programma begint vrijdag 30 juni en eindigt zondag 6 augustus. Nieuwe onderdelen zijn de silent disco en de openluchtbioscoop. 

Blauwe Vinkjes bijt 30 juni het spits af. Het gezelschap was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. De vrijdagen staan in het teken van kleinkunst en bezoekers kunnen met eigen stoel of op een kleedje op het gras op het Canadaplein luisteren naar onder meer harpiste Lavinia, die een ligconcert geeft. Verder is er een Jazz Café door jazzzangeres Deborah J. Carter, Marc Schenk en Kasper Kalf. Flip Noorman zingt nummers van Tom Waits en cabaretier André Manuel speelt ‘De Zieke Geest’.

Zomer op het Plein AlkmaarDe 3J’s komen naar Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Muziek op zaterdag

De zaterdagen staan in het teken van muziek. Zo geeft de band Boys Named Sue een ode aan Johnny Cash, treedt Joris Linssen op met zijn band Caramba en laat Ruben Hein zijn nieuwste album horen. Stephanie Struijk speelt Nederlandstalige pop en Americana en zaterdag 15 juli vormt het Canadaplein het decor voor een openluchtbioscoop en is de Oscar-winnende film ‘Druk’ te zien. 

Zomer op het Plein AlkmaarJoris Linssen treedt op met zijn band Caramba. (Foto: aangeleverd) 

Zondagmiddagconcerten

De zondagmiddagconcerten worden geopend door studenten van Conservatorium Haarlem die op de jaarlijkse terugkerende Talentstage schitteren met zangeres LAHKSMI. Verder zijn er optredens van de 3J’s (Jim van der Zee in het voorprogramma) en Sef met zijn El Salvador Ensemble. Het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer zingt onder meer liedjes uit hun nieuwe programma ‘Modderkruipers’, met in het voorprogramma zangeres Meis. Alleskunner Jett Rebel (indieband Elephant in het voorprogramma) sluit het Zomer op het Plein 2023 af. 

Jett Rebel sluit Zomer op het Plein af. (Foto: aangeleverd)

Zomer in De Mare

Wie het zomerse theatergevoel eerder wil beleven, kan terecht in de Mare. De hele maand juni is er in park de Rekerhout Zomer in De Mare, met onder meer gratis picknickconcerten en (inter)nationale straattheateracts.

Meer informatie op www.zomerophetplein.nl