Oppashonden voor Alkmaarse senioren

Nieuws
In Alkmaar staan ruim 30 hondjes te trappelen om van de eerste lentedagen te genieten.
In Alkmaar staan ruim 30 hondjes te trappelen om van de eerste lentedagen te genieten. (Foto: Bram Kloos)

ALKMAAR - Alkmaarse 55-plussers die dol zijn op honden maar er zelf niet (meer) aan willen beginnen, kunnen zich bij Stichting OOPOEH vrijblijvend aanmelden voor een oppashond in de buurt. Een oppashond is gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten in de buurt.

In Alkmaar staan ruim 30 hondjes te trappelen om samen met een lieve oppas van de eerste lentedagen te genieten. De matchmakers van de stichting staan dan ook klaar om senioren die interesse hebben in een oppashond te helpen en te begeleiden bij het vinden van een passende match, die helemaal aansluit bij de wensen. Elke week oppassen of juist af en toe een dagje. 

Stichting OOPOEH- Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is twaalf jaar geleden in het leven geroepen om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten en eenzaamheid tegen te gaan. Inmiddels heeft OOPOEH duizenden matches gemaakt. In Alkmaar is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. www.oopoeh.nl of 0800-8011.