Plek voor nieuwe leden seniorengymgroep De Hoef

Nieuws
Ruimte voor nieuwe leden bij seniorengymgroep De Hoef.
Ruimte voor nieuwe leden bij seniorengymgroep De Hoef. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Elke vrijdagmiddag verzamelt een groep senioren zich in buurthuis de Blauwe Boom in de Alkmaarse wijk De Hoef. Hier werken ze met sportdocent Mickey van Sport Vitaal aan hun wekelijkse uurtje beweging en vitaliteit. Inmiddels is er weer plek voor nieuwe leden om zich aan te melden. 

Centrale thema’s in de lessen zijn balans en het herkennen en verleggen van eigen grenzen. Gedurende het uur wordt er hard gewerkt. Bij veel oefeningen gebruiken de senioren een stoel om de balans te houden. Ze worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en voor wie het nodig heeft wordt er op- of afgeschaald in niveau. De ouderen leren omgaan met reageren in onverwachte situaties, omdat vallen vaak ook onverwachts gebeurt. 

Aanmelden 

Er is op dit moment weer ruimte voor nieuwe leden. Senioren die hier interesse in hebben kunnen zich per mail aanmelden via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch via 0628510517. De gym is elke vrijdag van 14.00 tot 15.00 in het buurthuis aan Bart van der Leckstraat 1.