400 kinderen beleven unieke sportdag in sportcomplex De Meent

Sport
De kinderen maken kennis met verschillende sporten en spelletjes.
De kinderen maken kennis met verschillende sporten en spelletjes. (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - Tijdens de Unieke Spelen in sportcomplex De Meent konden afgelopen donderdag 400 kinderen van Heliomare kennismaken met verschillende sporten en spelletjes. Vandaag zijn leerlingen uit het praktijkonderwijs aan de beurt.

Samen met vierdejaarsstudenten van het Horizon College Sport & Bewegen organiseerde Sport-Z een tweedaagse sportevenement. Gedurende het evenement konden kinderen ervaren dat sporten vooral heel erg leuk is en dat er veel sporten en spelletjes zijn waar ze aan mee kunnen doen. Zo konden de kinderen kennismaken met boogschieten, lasergamen, karate, trampolinespringen, freerunnen, airbrush, ICE Games, rolstoelsporten, ninja clinic, silent disco en freerunnen.

De studenten van het Horizon College assisteerden bij het verzorgen van de clinics, het begeleiden van de groepjes en zorgden voor een veilige omgeving voor de kinderen. De kinderen waren zó onder de indruk van de dag, dat ze de volgende dag terug wilden komen. Helaas was dat niet mogelijk, want vandaag zijn de leerlingen van het praktijkonderwijs aan de beurt. “Maar de leraren geven wel aan een mega sportdag als deze jaarlijks in hun programma te willen opnemen,” aldus Madeleine Stoop, regiocoördinator aangepast sporten van Stichting Sport-Z en initiatiefnemer van het evenement. “Dit brengt de deelnemers zóveel en dat straalt er vanaf. Iedereen die er vandaag bij was heeft het gevoeld en dat gevoel willen we nog lang vasthouden”.