De buurt een stuk schoner maken

Nieuws
Boskoop wordt zaterdag weer een stuk schoner.
Boskoop wordt zaterdag weer een stuk schoner. (Foto: Simon de Jong)

BOSKOOP- “Alles opruimen kun je nooit, maar als iedereen wat zou oprapen, scheelt dat”, stelt Simon de Jong van Boskoop Schittert. Op zaterdag staat weer de volgende jutteractie in Boskoop op de planning. Om 9.00 uur beginnen ze op de parkeerplaats van Multifunctioneel Centrum de Plataan aan de Snijdelwijklaan 2.

“We gaan het zwerfafval opruimen in een deel van de Snijdelwijk. We eindigen om 11.30 uur weer op de parkeerplaats. Zowel volwassenen, als kinderen kunnen meehelpen de omgeving schoon te houden”, aldus de Jong.

Het collectief Boskoop Schittert is geïnspireerd door Alphen Schittert. Vanuit Rotaryclub Boskoop is het initiatief genomen, op de eerste schoonmaakdag op 28 mei waren er zo’n veertig vrijwilligers met vuilniszakken en prikstokken aan de slag. “We hebben veel contact met de Alphense club”, liet De Jong eerder aan deze krant weten. Het is de bedoeling dat Boskoop Schittert maandelijks opschoonactiviteiten gaat houden. 

“Heel leuk”, vindt Esther van den Braak, vanuit de organisatie van Alphen Schittert. Daarover vertelde ze eerder: “We hopen dat er op nog meer plekken mensen met elkaar gaan starten.” Zelf is de Alphense ook actief geweest.  Meer informatie is te verkrijgen bij De Jong via s.dejong1955@gmail.com.