Week van het werk in Alphen

Nieuws
De week van het werk gaat van start.
De week van het werk gaat van start. (Foto: Archief)

ALPHEN - In de gemeente Alphen is het van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november de Week van het Werk. Dit is een week waarin werk, ontwikkeling en vitaliteit centraal staan.

Het is de volgens de gemeente  een unieke samenwerking tussen de drie O’s: overheid, onderwijs en ondernemers. Er is een krappe arbeidsmarkt. Dat betekent dat er meer vacatures zijn dan werkzoekenden. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor ondernemers en werknemers. Je kunt deze kansen ontdekken tijdens de Week van het Werk.

Dit jaar is het thema: Blij personeel werkt. De gemeente stelt: “Tegenwoordig is personeel vinden en behouden een hele uitdaging. Tijdens deze Week van het Werk inspireren we werkgevers en werknemers aan de hand van de vragen: hoe blijf ik met plezier mijn werk doen? Hoe zorg ik ervoor dat mijn personeel met plezier naar het werk gaat? Hoe zorg ik ervoor dat ik een aantrekkelijke werkgever word? Uiteraard sluiten we aan bij de nieuwste trends en vraagstukken over dit onderwerp.”

‘We zijn te gast bij Van Lint in Boskoop’

Banenparade

Ook dit jaar staan er weer ruim 60 ondernemers uit de regio met banen op de Banenparade mét een Open Hiring Café. “We hebben een bomvol programma met diverse workshops en andere activiteiten. Zo kunnen werkzoekenden, jobhoppers en werkgevers zich nog verder ontwikkelen. Tijdens het Open Hiring Café kun je ontdekken werkgevers te bieden hebben. Open Hiring is dé nieuwe manier om een uitdagende baan te vinden bij één van onze vele werkgevers uit de regio.”

Toekomst

“Uiteraard zijn er nog veel meer interessante evenementen tijdens de Week van het Werk. Zoals de kick off van de Week van het Werk op 31 oktober. We zijn te gast bij Van Lint in Boskoop en daar komt onder andere trendwatcher Ruud Veltenaar meer vertellen over de toekomst van werk. En er een verkiezing voor de sociaalste ondernemer.” Alle evenementen staan op www.deweekvanhetwerk.nl.