‘Als vader en dochter zijn we er voor elkaar, altijd’

Nieuws
William (64) en Anne (32) zijn vader en dochter en werken heel veel samen, zoals bij de bezorging van de Gouwe Koerier.
William (64) en Anne (32) zijn vader en dochter en werken heel veel samen, zoals bij de bezorging van de Gouwe Koerier. (Foto: Morvenna Goudkade)

BOSKOOP – Vader en dochter. Twee handen op één buik. Zij gaf haar vader op voor deze rubriek, omdat ze zo trots op hem is. Maar hij is net zo trots op haar, dus staan ze hier allebei: William Verkleij (64) en dochter Anne (32).

Door: Morvenna Goudkade

Waarom Anne haar vader wilde aanmelden? “Hij heeft zijn hele leven heel hard gewerkt, staat voor iedereen klaar. En nu is hij met pensioen, maar werkt nog steeds hard en helpt iedereen.” Vader William begon rond zijn zevende als hulpje van de schoenmaker, werkte vanaf zijn zestiende bij de post, zat op de taxi en de ambulance en deed nog ontelbare andere dingen. Waar Anne ook vaak bij betrokken was, zo blijkt. En sinds hij per augustus met pensioen ging, zit hij niet bepaald achter de geraniums. 

‘We werken samen bij de bezorging van de Gouwe Koerier’

“Ik heb van jongs af aan gewerkt”, zegt de Boskoper. “En altijd met veel plezier. Ik deed ook altijd veel dingen ernaast. Dat ik vervroegd kon uittreden geeft mij tijd voor alle dingen die ik ook nog wil doen.” Vader en dochter lijken op elkaar, merken ze zelf ook. Ze hebben altijd veel met elkaar opgetrokken. William werkte heel lang bij de post, Anne had een bijbaantje in zijn rayon. Ze houden allebei van sport, dus volgde Anne een sportopleiding en begonnen ze samen een sportbedrijf en gaven sportlessen. Toen Anne op voetbal ging, werd William trainer. Toen William medicijnen ging bezorgen voor apotheken, sprong Anne vaak bij. De lijst is bijna eindeloos.

‘’Iedereen kan een beroep doen op mijn vader’

“We werken ook samen bij de bezorging van de Gouwe Koerier”, vertelt William. “Ik ben sinds 15 jaar depothouder voor Boskoop, een deel van Hazerswoude en voor Benthuizen. Mijn taak is zorgen dat de kranten bij de inwoners in de bus komen, daarvoor heb ik een heleboel ‘lopers’, zoals we de bezorgers noemen. Maar als er lopers uitvallen, wil ik dat de kranten nog steeds worden bezorgd. Dan ga ik zelf, mijn vrouw helpt mee en Anne helpt ook altijd.” Zijn dochter knikt: “Ik doe de buitengebieden van Hazerswoude en ook wijken waar uitval is.” William roept op het te melden als de krant niet is bezorgd. “Dan kan ik er wat aan doen.”

Anne werkt sinds twee jaar bij de Alphense kinderconceptstore annex lunchroom Kersvers. Superleuk vindt ze het. “Ik ben graag bezig met kinderen, heb sportlessen gegeven aan kinderen en heb als nanny en gastouder gewerkt. Via mijn werk met kinderen ben ik gevraagd voor Kersvers. We verkopen kinderspeelgoed, kinderboeken, kinderkleding, vooral van lokale ondernemers.” Haar baan in Alphen wil niet zeggen dat papa William geen beroep op haar kan doen. “Nee hoor, na mijn werk of op mijn vrije dag spring ik vaak nog even bij. Medicijnen bezorgen voor de apotheken of een krantenwijk lopen. Hij heeft ook een folderbedrijf, daar help ik ook mee.”

Haar vader is en voorbeeld voor haar, zegt Anne. “Hij staat altijd voor iedereen klaar, helpt iedereen. Hij doet ook veel vrijwilligerswerk, voor ouderen, voor de kerk. Iedereen kent mijn vader en weet dat ze een beroep op hem kunnen doen. Hij zegt nooit nee.” Zelf kan ze ook altijd op hem rekenen, vertelt ze. “Mijn vader is er voor me, altijd, al is het drie uur ’s nachts, het maakt niet uit.”

Omgekeerd is William net zo lovend over zijn dochter: “Ik ben supertrots op haar. We hebben altijd een heel goede verstandhouding gehad. Anne helpt ook iedereen; ze heeft altijd overal een oplossing voor. Ook kan ik altijd een beroep op haar doen, als vader en dochter zijn we er voor elkaar.”

Dit is de rubriek Rosarium Gesprekken, deel 409.