OG3NE geeft huiskamerconcert: ‘Onvergetelijk’

Nieuws
Margie Massaro (midden met kleinzoon Adam) werd in Boskoop verblijd met een huiskamerconcdert door OG3NE: links vooraan Maruan, rechts vooraan Claudia. Achter vlnr Amy, Shelley en Lisa.
Margie Massaro (midden met kleinzoon Adam) werd in Boskoop verblijd met een huiskamerconcdert door OG3NE: links vooraan Maruan, rechts vooraan Claudia. Achter vlnr Amy, Shelley en Lisa. (Foto: Morvenna Goudkade)

BOSKOOP - Bijzonder! Maandag kwam vocalgroep OG3NE langs in Boskoop, om te zingen voor ALS-patiënte Margie Massaro (79). Haar dochter Claudia (46) woont in het kwekersdorp en had dit voor haar moeder aangevraagd. Het werd een onvergetelijke avond.

Morvenna Goudkade 

Als de zangeressen van OG3NE binnenkomen, is de opwinding voelbaar. De huiskamer aan de Meerburghstraat zit vol met familie en vrienden. Iedereen straalt en lacht. Ook hoofdpersoon Margie. Ze heeft altijd van muziek gehouden en zong graag mee met de radio, ook popmuziek. OG3NE, bestaande uit zussen Lisa (28) en de tweeling Amy en Shelley (27) heeft er ook zin in: “We gaan er iets moois van maken, samen met jullie.”

‘Concert is een eerbetoon aan mijn moeder’

Margie is speciaal voor het concert overgekomen uit het Utrechtse verpleeghuis, waar ze tegenwoordig verblijft. Voor haar ziekte was ze vaak bij dochter Claudia en haar gezin. “Mijn man Maruan en ik wonen hier met onze zoon Adam van 5. Mijn moeder kwam graag langs, ook om op te passen. Boskoop vond ze heel leuk, want ze heeft zelf altijd groene vingers gehad. Ze was graag aan het stekjes kweken.” Dochter Claudia, opgegroeid in Nigtevecht waar haar moeder nog steeds een huis heeft, verruilde Amsterdam voor Boskoop. “Mijn moeder heeft altijd voor ons klaargestaan”, vertelt Claudia. “Ook heb ik haar altijd alles kunnen vertellen en dan luisterde ze zonder oordeel.” Praten met haar moeder gaat nu moeilijk. “Gelukkig kan ze nog praten, maar heel langzaam en zacht. Sinds de diagnose is ze snel achteruitgegaan. Ze zit in een rolstoel en kan alleen haar armen nog een beetje gebruiken.” Afgelopen zaterdag was Margie jarig, ze werd toen 79. “Dit concert is een heel mooi verjaardagscadeau.”

Heel concert gaat beginnen, met de drie zangeressen op de bank. Hun vaste gitarist Clemens is ook meegekomen. “Hebben jullie er zin in?”, roept Amy. Ja, zegt Margie woordeloos, met een grote lach op haar gezicht. Loepzuiver zingen de zusjes hun nummers, waarbij hun huiskamerpubliek af en toe meezingt, meeklapt en meedeint. Ook Margie in haar rolstoel geniet enorm, al zijn er af en toe ook tranen. Dochter Claudia wijkt niet van haar zijde en pakt af en toe haar hand. 

‘Zo blij dat dit haar is gegund’

Aan de huiskamerconcerten werken Nederlandse artiesten mee, onder het motto Artists Against ALS. Het is een initiatief van Stichting ALS Nederland, om aandacht te vragen voor de ziekte en de noodzaak van onderzoek en behandeling. De concerten worden gegeven in aanloop naar Wereld ALS Dag op 21 juni. Claudia zag de huiskamerconcerten en besloot haar moeder aan te melden. “Je moest een motivatie meesturen, dat heb ik gedaan. Ik heb geschreven dat ik mijn moeder graag dit eerbetoon wil geven. Zo blij dat het is gelukt en dat dit mijn lieve moeder nog is gegund.”

OG3NE zingt intussen in de huiskamer Bad Girls van Donna Summer. Iedereen deint mee. Dan volgt Find Me Somebody To Love. De zangeressen maken hartjes met hun handen. Tranen liggen op de loer. De zusjes vertellen over hun Indische roots die ze delen met Margie. Hun opa van moederskant is Indisch en in de Indische gemeenschap is dat belangrijk. Margie weet het ook, het geeft nog meer verbinding. “Mijn moeder hield altijd enorm van Indisch koken en dan lekker meezingen met de radio”, vertelt dochter Claudia. Haar goede vriendin Evelyn, overgekomen uit Amsterdam, pinkt een traantje weg. “Ik maak het dichtbij mee met Margie en Claudia. Het geeft mij veel emotie. Maar deze avond is onvergetelijk.”

De zangeressen van OG3NE geven een concert op de bank, in de huiskamer van Claudia Massaro.