Mensen met een vluchtelingenachtergrond te springen om hulp bij taal.
Mensen met een vluchtelingenachtergrond te springen om hulp bij taal. (Foto: Huub Zeeman)

Vrijwilligers vacatures met thema ‘Nieuwkomers’

Algemeen

NIEUW-WEST - In Nieuw-West wonen veel mensen met een vluchtelingenachtergrond. Zowel bewoners op het AZC als statushouders die bezig zijn met inburgering hulp goed gebruiken. Hieronder 5 mooie vacatures om deze nieuwkomers een stap verder te helpen.

Help kinderen uit een ander land een goede start te maken door ondersteuning te bieden aan hun ouders in het project Home-Start van Humanitas. Ondersteun een dagdeel per week bij opvoedvragen, netwerk opbouwen en integreren in de buurt. Het is belangrijk dat vrijwilligers inlevingsvermogen hebben en oog voor de kracht van de ouders. Er wordt  een training aangeboden en er is intervisie met mede-vrijwilligers. 

Taalles geven in het AZC
Tussen Osdorp en Geuzenveld ligt het AZC Willinklaan. Onlangs zijn er bijna 200 nieuwe bewoners bijgekomen, op de ruim 500 die er al verbleven. Er is veel behoefte aan Nederlandse taalles, en lesmateriaal is aanwezig. Vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben als (taal)docent. Stichting Eigenwijks of stichting Vrouwen van het AZC kunnen wel hulp gebruiken bij hun taallessen.

Enthousiaste PR-medewerker voor Stichting Ykeallo
Stichting Ykeallo zet zich in voor met name Eritrese nieuwkomers, door middel van allerlei projecten. Zo helpen zij Eritreeërs hun weg te vinden in Nederland, en een mooie toekomst op te bouwen. Ze vinden het belangrijk dat Eritreeërs positief in het nieuws komen, en zien en horen zelf dagelijks hun inspirerende verhalen. Wie helpt deze mooie stichting op de kaart te zetten door hen een paar uurtjes per week hierin te helpen?

Help nieuwkomers te leren ondernemen in Nederland
Wie het leuk lijkt om anderen op weg te helpen in hun bedrijf, kan zich aanmelden bij Road of Hope jou! Zij zijn momenteel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kleine groepjes nieuwkomers willen begeleiden bij het (door-)ontwikkelen van hun bedrijf.  Het gaat om lesgeven over het ondernemerschap aan mensen met verschillende nationaliteiten, voor een periode van tien maanden.

Buddy voor een vluchteling
Voor wie er liever 1-op-1 er voor iemand wil. zijn er diverse mogelijkheden om vanaf een uurtje per week inzetbaar te zijn. Als maatje van een ongedocumenteerde of statushouder kan iemand veel betekenen door samen iets leuks te doen, een luisterend oor te bieden of te helpen met brieven en instanties. ASKV, De Regenboog Groep, het Leger des Heils, OpenEmbassy en vele andere organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers. VCA helpt met plezier om met de juiste organisatie in contact te komen.

Voor meer informatie over één van deze vacatures: mail naar nieuwwest@vca.nu of bel 06 34030720  of 020 5301220. Op vca.nu/vrijwilligers-vacatures staan alle vacatures. Voor meer informatie: www.vca.nu.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Deze mooie plannen gaan de buurt mooier maken Algemeen 30 nov, 08:36
Afbeelding
Vrienden van de Sloterplas wijzen plannen Meervaart in het water van de hand Algemeen 29 nov, 12:01
Afbeelding
Nieuw systeem sociale huur per januari 2023: zo werkt het Huis 29 nov, 11:51
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Combiwel Buurtwerk zorgt voor verbinding in de wijk Algemeen 28 nov, 15:04
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Farid Ghannam treedt op bij Taste of Nieuw-West Algemeen 28 nov, 10:49
Afbeelding
Plannen voor Buurtbudget 2022 gekozen Algemeen 27 nov, 17:15
Afbeelding
De Gezonde Stad geeft Amsterdammers 3000 bomen cadeau Algemeen 27 nov, 13:09
Afbeelding
Proef gerichte wapencontroles stopgezet Algemeen 25 nov, 14:16
Afbeelding
Business Park Amsterdam Osdorp legt circulaire weg aan Algemeen 25 nov, 13:38
Afbeelding
Winterwandeling in De Bretten Algemeen 25 nov, 12:18
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief