Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Inschrijving achtste editie Fjoertoer Egmond geopend

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion vindt dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 november plaats. Wandelaars kunnen het magische lichtjesparadijs dat de Fjoertoer Egmond is, dit jaar op een geheel nieuwe manier beleven. Niet alleen de routes, maar ook de afstanden zijn vernieuwd. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen.

Nieuwe routes en afstanden voor het magische wandelevenement

Deelnemers gaan de Fjoertoer Egmond dit jaar van een heel andere kant zien. De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, waarbij de langste afstand voor het eerst een deel van Heiloo aandoet. Op deze manier kunnen de wandelaars ruimer de tijd nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. Le Champion heeft de hoogtepunten van voorgaande jaren in de route laten zitten en uitgebreid met nieuwe toplocaties. De deelnemers worden continue verrast! De Family Fjoertoer van 6 km blijft in het programma in zijn eigen oude, vertrouwde jasje. 

De nieuwe afstanden lopen deze achtste editie door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee langs tal van indrukwekkende lichtacts. Een Fjoertastische wandelavond gegarandeerd!

Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De afgelopen edities hebben de deelnemers zich verwondert over de vuurspuwende draken, mysterieuze dieren en fabelachtig zwevende vissen. Het thema van dit jaar werd vorig jaar al gepresenteerd, maar helaas werd die editie afgelast. Daarom worden de deelnemers dit jaar alsnog meegenomen op fjoersafari. Het thema van de 8e editie is Fjoertoer Wildlife. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Fjoertoer-bier

De Fjoertoer en Brouwerij Egmond maken dit jaar wederom ter ere van het wandelevenement een speciaal Fjoertoer blond biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Deelnemers die op beide dagen langs de brouwerij wandelen, worden aldaar verrast.

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden. Met deze donaties maken de deelnemers van de Fjoertoer Egmond het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten.

Inschrijven

Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 14 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.

Afbeelding
Studiekring 50plus Bergen zoekt nieuwe leden Algemeen 7 aug, 12:16
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:43
Afbeelding
Vandaag in het duin: ‘Het duinviooltje’ Rubriek 6 aug, 10:56
Afbeelding
IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen Algemeen 6 aug, 06:07
Afbeelding
Sfeervolle kunstmarkt in hartje Bergen Algemeen 5 aug, 12:08
Afbeelding
Avondwandeling door Eendenkooi ‘t Zand Algemeen 5 aug, 07:03
Afbeelding
Cultuurprijswinnaars op laatste Lindegrachtconcert Algemeen 4 aug, 14:27
Afbeelding
Timmerdorp Egmond aan Zee 2022: ‘Timmeren en genieten’ Algemeen 4 aug, 13:31
Afbeelding
Acoustic Mix in Hoeve Overslot Algemeen 4 aug, 12:10
Afbeelding
Lichtjesdag Bergen 2022: ‘Nog altijd een magneet’ Algemeen 4 aug, 12:02
Afbeelding
Film van de Week: Supereroi Algemeen 4 aug, 11:00
Afbeelding
Raad van State: bank geen Lidl Algemeen 4 aug, 10:48
Afbeelding
Zeeweg naar Bergen aan Zee teveel racecircuit Algemeen 4 aug, 10:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.