Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Inschrijving achtste editie Fjoertoer Egmond geopend

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - De inschrijving voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is geopend. Het wandelevenement van sportorganisatie Le Champion vindt dit jaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 november plaats. Wandelaars kunnen het magische lichtjesparadijs dat de Fjoertoer Egmond is, dit jaar op een geheel nieuwe manier beleven. Niet alleen de routes, maar ook de afstanden zijn vernieuwd. De Fjoertoer Egmond is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht en mag je als wandelliefhebber absoluut niet missen.

Nieuwe routes en afstanden voor het magische wandelevenement

Deelnemers gaan de Fjoertoer Egmond dit jaar van een heel andere kant zien. De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, waarbij de langste afstand voor het eerst een deel van Heiloo aandoet. Op deze manier kunnen de wandelaars ruimer de tijd nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. Le Champion heeft de hoogtepunten van voorgaande jaren in de route laten zitten en uitgebreid met nieuwe toplocaties. De deelnemers worden continue verrast! De Family Fjoertoer van 6 km blijft in het programma in zijn eigen oude, vertrouwde jasje. 

De nieuwe afstanden lopen deze achtste editie door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee langs tal van indrukwekkende lichtacts. Een Fjoertastische wandelavond gegarandeerd!

Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De afgelopen edities hebben de deelnemers zich verwondert over de vuurspuwende draken, mysterieuze dieren en fabelachtig zwevende vissen. Het thema van dit jaar werd vorig jaar al gepresenteerd, maar helaas werd die editie afgelast. Daarom worden de deelnemers dit jaar alsnog meegenomen op fjoersafari. Het thema van de 8e editie is Fjoertoer Wildlife. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.

Fjoertoer-bier

De Fjoertoer en Brouwerij Egmond maken dit jaar wederom ter ere van het wandelevenement een speciaal Fjoertoer blond biertje. Het unieke drankje komt een week voor het evenement in de schappen te liggen van lokale winkels en horeca in de omgeving van Egmond. Deelnemers die op beide dagen langs de brouwerij wandelen, worden aldaar verrast.

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie worden. Met deze donaties maken de deelnemers van de Fjoertoer Egmond het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten.

Inschrijven

Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl. De inschrijving is geopend t/m 14 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt.

Afbeelding
Een heerlijke voetbalmiddag in Bergen Algemeen 30 jun, 12:42
Afbeelding
Lagune in Camperduin op de schop Gedicht Henriëtte Henskens 30 jun, 10:14
Afbeelding
Na 42 jaar juf met pensioen Algemeen 30 jun, 10:09
Afbeelding
Bestelauto voor Henk en Hanja Algemeen 30 jun, 09:59
Afbeelding
Van bloedheet naar kletsnat op Indian Summer festival Algemeen 30 jun, 09:09
Afbeelding
DJ Gerard Ekdom keert terug naar Hargen Sail Algemeen 30 jun, 09:08
Afbeelding
Kofferbakmarkten in Camperduin Algemeen 30 jun, 09:02
Afbeelding
Koffie inloop in Schoorl/ Groet Algemeen 30 jun, 08:51
Afbeelding
Bloemenpracht in Egmond-Binnen Algemeen 29 jun, 14:06
Afbeelding
‘JCI Sup event’ levert 4000 euro op Algemeen 29 jun, 13:53
Afbeelding
Programma Zomerfestival Egmond ‘Kermis zonder Kroegen’ Algemeen 29 jun, 13:50
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Oudere vrouw aangereden in Egmond aan den Hoef 112-nieuws 28 jun, 15:31
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.