Afbeelding
(Foto: Daphne Vermeulen)

Internationale delegatie bezoekt Berger Scholengemeenschap

Algemeen

BERGEN - Morgen - donderdag 6 oktober - brengt een groep van 30 onderwijsprofessionals uit Tsjechië een bezoek aan de Berger Scholengemeenschap in Bergen. Het bezoek is onderdeel van een uitgebreide 5-daagse studiereis van Tsjechische onderwijsprofessionals, beleidsmakers, bestuurders en leidinggevenden. Zij bezoeken verschillende scholen in ons land om meer inzicht te krijgen in het Nederlandse onderwijssysteem. De ervaringen die zij opdoen nemen ze mee naar hun eigen praktijk.

‘’In het buitenland is veel interesse voor het onderwijs in Nederland. Ons onderwijs scoort al verschillende decennia hoog op de verschillende internationale ranglijsten. Daarnaast kent Nederland volgens onderzoek van Unicef de gelukkigste kinderen in de wereld. Voor deze Tsjechische onderwijsprofessionals de aanleiding om ons land te bezoeken. Ze zijn voor hun komst naar Nederland sterk gericht op de wijze waarop wij in Nederland aandacht hebben voor het welbevinden van onze leerlingen en de wijze waarop we onze scholen aansturen. Dit laatste omdat het Tsjechische onderwijs aan de vooravond staat van een grootse systeemwijziging dat overeenkomsten kent met het Nederlandse model.

Op de Berger Scholengemeenschap zal rector Reinoud Buijs de delegatie ontvangen en een presentatie verzorgen over het onderwijs op deze school. Vervolgens zullen hij en zijn collega’s de bezoekers rondleiden door de school, enkele lessen bijwonen en gesprekken organiseren tussen leerlingen en teamleden van de school en de internationale bezoekers. Dit laatste om vooral ook de uitwisseling tussen de professionals uit beide landen te organiseren.’’

Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:55
Afbeelding
Aan tafel met.. eigenaren voormalig Stoomtram Station Egmond Algemeen 1 dec, 13:50
Afbeelding
Film van de Week: Rose Cultuur 1 dec, 13:04
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 15 maart 2023 Gastcolumns Duinstichting 1 dec, 12:04
Afbeelding
Fjoertoerbeesten in Egmond Algemeen 1 dec, 10:44
Afbeelding
Op safari van Groet naar Egmond-Binnen Algemeen 1 dec, 10:30
Afbeelding
Surprises voor kinderen uit de crisisnoodopvang Algemeen 1 dec, 10:27
Afbeelding
Crisisnoodopvang verhuist naar Enkhuizen Uit het college 1 dec, 10:17
Afbeelding
Frits David Zeiler markeert 250-jarig bestaan van korenmolen Kijkduin Algemeen 1 dec, 10:15
Afbeelding
Wijzigingen bezoekersregeling parkeren in gemeente Bergen Algemeen 30 nov, 11:25
Afbeelding
Kwartet Boi Akih met de Messiah in het Vredeskerkje Algemeen 30 nov, 11:17
Afbeelding
Warmte bij Postaanzee Algemeen 30 nov, 10:58
Afbeelding
Koorleden en kinderen gezocht voor kerstspel Algemeen 29 nov, 12:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Bergen

Op Rodi Bergen volg je het laatste nieuws uit Bergen. Rodi Bergen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Bergen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Bergen in je mailbox.