Internationale delegatie bezoekt Berger Scholengemeenschap

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Daphne Vermeulen)

BERGEN - Morgen - donderdag 6 oktober - brengt een groep van 30 onderwijsprofessionals uit Tsjechië een bezoek aan de Berger Scholengemeenschap in Bergen. Het bezoek is onderdeel van een uitgebreide 5-daagse studiereis van Tsjechische onderwijsprofessionals, beleidsmakers, bestuurders en leidinggevenden. Zij bezoeken verschillende scholen in ons land om meer inzicht te krijgen in het Nederlandse onderwijssysteem. De ervaringen die zij opdoen nemen ze mee naar hun eigen praktijk.

‘’In het buitenland is veel interesse voor het onderwijs in Nederland. Ons onderwijs scoort al verschillende decennia hoog op de verschillende internationale ranglijsten. Daarnaast kent Nederland volgens onderzoek van Unicef de gelukkigste kinderen in de wereld. Voor deze Tsjechische onderwijsprofessionals de aanleiding om ons land te bezoeken. Ze zijn voor hun komst naar Nederland sterk gericht op de wijze waarop wij in Nederland aandacht hebben voor het welbevinden van onze leerlingen en de wijze waarop we onze scholen aansturen. Dit laatste omdat het Tsjechische onderwijs aan de vooravond staat van een grootse systeemwijziging dat overeenkomsten kent met het Nederlandse model.

Op de Berger Scholengemeenschap zal rector Reinoud Buijs de delegatie ontvangen en een presentatie verzorgen over het onderwijs op deze school. Vervolgens zullen hij en zijn collega’s de bezoekers rondleiden door de school, enkele lessen bijwonen en gesprekken organiseren tussen leerlingen en teamleden van de school en de internationale bezoekers. Dit laatste om vooral ook de uitwisseling tussen de professionals uit beide landen te organiseren.’’