VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Partnerbijdrage
Afbeelding
Foto: Goedele Monnens

REGIO - Wanneer vluchtelingen een status hebben gekregen en gaan wonen in de gemeente komt er veel op ze af. Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers die ze op weg helpen een nieuw bestaan op te bouwen en te integreren in de samenleving. Kom jij het team versterken?

Zelfredzaam

Als maatschappelijk begeleider coach je de vluchteling om zelfredzaam te worden. Je maakt ze wegwijs in hun nieuwe woonplaats en helpt met praktische zaken, zoals het aanvragen van energie, toeslagen, kinderopvang en school. Ook ondersteun je bij het opbouwen van een sociaal netwerk, vrijwilligerswerk, opleiding, hobby’s of sport. Als maatschappelijk begeleider maak je deel uit van een enthousiast team met vrijwilligers en een teamleider. Je neemt deel aan interessante cursussen en je krijgt een reis- en onkostenvergoeding.

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland zet zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Met behulp van honderden vrijwilligers ondersteunen zij de bewoners van alle asielzoekerscentra en de statushouders in bijna alle gemeenten in ons werkgebied. VluchtenlingenWerk biedt begeleiding vanaf de asielprocedure tot en met het bouwen aan een zelfstandige toekomst in Nederland.

Meld je aan

Wil jij vluchtelingen begeleiden bij het maken van een nieuwe start in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk of Bergen? Dan is men op zoek naar jou! Neem voor meer informatie contact op met Jan Boeijink, e-mail: jboeijink@vluchtelingenwerk.nl.