Cameratoezicht Breestraat en Bloksteeg

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

BEVERWIJK - Op 8 juli heeft de burgemeester Martijn Smit van Beverwijk besloten om voor de periode van een half jaar (9 juli 2021 t/m 9 januari 2022) drie camera’s te plaatsen op strategische plekken in de Breestraat en de in de Bloksteeg. 

De cameralocaties zijn in nauw overleg tussen de politie en de gemeente Beverwijk bepaald. De politie kan door middel van cameratoezicht overlast sneller signaleren en inspelen op incidenten. De uitvoering vindt plaats onder regie van de politie. De beelden worden doorgezonden naar de uitkijkcentrale van de politie in Zaandam en kunnen daar, als nodig, worden uitgekeken.

Privacy

Met de camera’s worden beelden gemaakt van de publieke ruimte. Op de camerabeelden is een privacyscreening van toepassing. Dit betekent dat woningen niet in beeld komen, mocht de camera daar op komen te staan. De politie mag de camerabeelden maximaal achtentwintig dagen bewaren, tenzij een incident plaatsvindt. Inwoners en bezoekers van het centrum worden met borden geïnformeerd over de aanwezigheid van de camera’s.