Groot onderhoud Plesmanweg Beverwijk

Nieuws
Groot onderhoud aan de Plesmanweg van 15 april tot 15 juni.
Groot onderhoud aan de Plesmanweg van 15 april tot 15 juni. (Foto: Gemeente Beverwijk)

BEVERWIJK - Aan de Plesmanweg in Beverwijk vindt van 15 april tot 15 juni groot onderhoud plaats. Voor weggebruikers betekent dit extra reistijd door omleidingen. De werkzaamheden worden per fase uitgevoerd. De omleidingsroutes wijzigen per fase. 

In het wegdek van de Plesmanweg zitten veel scheuren en andere gebreken. De weg is zo slecht dat er een compleet nieuwe asfalt laag nodig is. Ook de onderliggende fundering en de verkeerslichten worden vervangen. De fietspaden langs de Plesmanweg worden verbreed en opnieuw geasfalteerd. Er komt een aparte strook voor rechtsafslaand verkeer richting de Bleriotlaan. Dit bevordert de doorstroming en maakt het voor fietsers veiliger om over te steken. Ook aan de natuur wordt gedacht. De Plesmanweg krijgt een aaneengesloten groenstructuur door het planten van extra bomen. 

Omleiding 

Het onderhoud begint bij de rijbaan en het fietspad aan de noordkant tussen de pizzarotonde en de Van Riemsdijklaan. Verkeer tussen de Laan der Nederlanden en Van Riemsdijklaan richting Heemskerk wordt omgeleid via de Beneluxlaan en Duitslandlaan. Het tankstation en winkelcentrum De Wijkerbaan blijven goed bereikbaar. Verkeer vanaf de Plesmanweg richting de Alkmaarseweg-Noord wordt omgeleid via de Bleriotlaan en de Kingsford Smithstraat. 

Fietsers 

Fietsers vanuit Heemskerk kunnen gebruikmaken van het fietspad langs de zuidkant van de weg, langs het tankstation. Zij kunnen de Plesmanweg oversteken bij de Alkmaarseweg, Laan der Nederlanden en Van Riemsdijklaan. 

De meest actuele informatie over de omleidingsroutes is te vinden op www.beverwijk.nl