Nieuwe tentoonstelling ‘Water’ van Lucasgilde Beverwijk

Nieuws
Wethouder Niek Wijmenga opent nieuwe tentoonstelling Lucasgilde.
Wethouder Niek Wijmenga opent nieuwe tentoonstelling Lucasgilde. (Foto: Fer Korver)

BEVERWIJK - Het Lucasgilde Beverwijk houdt van maandag 8 april tot en met donderdag 30 mei de nieuwe tentoonstelling ‘Water’. Wethouder Niek Wijmenga van Gemeente Beverwijk opende de tentoonstelling donderdag 11 april officieel. 

De kunstwerken van de expositie zijn gemaakt met houtskool, pastel, acrylverf en olieverf. De stijl varieert van realistisch tot licht abstract. Het thema ‘Water’ staat bij alle werken centraal, met verrassende invalshoeken zoals ernst of grap, groot en minuscuul. Alle kunstwerken zijn gemaakt door leden van het Lucasgilde Beverwijk, een teken- en schildervereniging voor amateurkunstenaars. De gemeente Beverwijk en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot 1860 voeren rijke Amsterdammers in boten over het Wijkermeer naar hun luxe buitenverblijven. Zoals bijvoorbeeld Akerendam, Scheybeeck en Westerhout. De zee en het strand van Wijk aan Zee zijn een gewilde plek om te verblijven. Het water vormt al eeuwen een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Dat is terug te zien in deze tentoonstelling. 

Tentoonstelling bezoeken 

Geïnteresseerden kunnen de expositie tijdens openingstijden bezoeken in de publiekshal van het stadhuis aan Stationsplein 48 in Beverwijk. Het stadhuis is maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur open, dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.