Pia Douwes vertolkt rol operadiva Maria Callas

Uitgaan
Pia Douwes als Maria Callas.
Pia Douwes als Maria Callas. (Foto: Roy Beusker)

BEVERWIJK - Zangeres Pia Douwes kruipt opnieuw in de huid van de beroemde operazangeres Maria Callas. Ruim tien jaar geleden kreeg het toneelstuk ‘Masterclass’ vrijwel uitsluitend lovende kritieken. Genoeg reden om het stuk opnieuw naar het theater te brengen. Het Kennemer Theater is vrijdag 26 april het podium. 

In de herfst van haar carrière verzorgde Maria Callas masterclasses aan de Julliard School in New York. Hoewel haar stem inmiddels minder was geworden, konden haar lessen nog steeds rekenen op grote belangstelling. In ‘Masterclass’ voorziet de operazangers drie van haar studenten van genadeloze kritiek over hun muzikale tekortkomingen. Met een air van superioriteit en ook de nodige humor deelt ze haar opvattingen over tekst en interpretatie en de noodzaak om ‘eigen’ te zijn. In ‘Masterclass’ vertelt Pia Douwes, ondersteunt door muziek van Verdi, Puccini en Bellini, het indrukwekkende levensverhaal van de wereldberoemde operazangeres. Over divagedrag, foute mannen en haar grote passie voor muziek. 

Kaarten 

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.kennemertheater.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur in het theater aan Kerkplein 1 in Beverwijk.