Trots zijn op je medaille nadat je de avondvierdaagse met succes hebt uitgelopen.
Trots zijn op je medaille nadat je de avondvierdaagse met succes hebt uitgelopen. (Foto: Stichting avondvierdaagse Haarlem)

Geen feestelijke intocht bij avondvierdaagse Haarlem 2022

Algemeen

HAARLEM - Dit keer geen vrolijke intocht bij de avondvierdaagse Haarlem op de laatste dag, maar een afgeslankte vorm van 3 dagen. De avondvierdaagse die van 14 tot en met 17 juni in Haarlem West, Noord en Schalkwijk en Spaarndam zouden plaatsvinden, vindt nu alleen in Haarlem west plaats bij het startpunt de Van Oosten de Bruijnstraat. De avondvierdaagse in Heemstede gaat wel door, inclusief intocht op de laatste dag. 

“Het zal een flinke teleurstelling zijn voor velen, maar het is niet anders,’’ vertelt Jeanette Graaman, voorzitter van de Stichting Avondvierdaagse Haarlem. Hoofdreden? Er zijn te weinig vrijwilligers om alles veilig te laten verlopen en in goede banen te leiden.

Normaal gesproken heeft de organisatie voor alle startlocaties gemiddeld 100 vrijwilligers nodig. En dat is exclusief de EHBO. ‘’We komen bij lange na niet aan het gewenste aantal. Dus moeten we keuzes maken. Aangezien maandag de inschrijving is, moeten mensen weten waar ze aan toe zijn.”

Medailles

De deelnemers die starten bij de Van Oosten de Bruijnstraat en drie dagen lopen, krijgen alsnog een medaille. Voor scholen geldt dat zij op vrijdag de medailles kunnen uitreiken of dat de kinderen de laatste dag meelopen in Heemstede. ‘’Daar is wel een intocht, dus wil je de laatste avond toch lopen en het gezellig afsluiten, dan kan dat in Heemstede. Alle vrijwilligers die er nog zijn, zullen dan in Heemstede opgesteld staan. Daar is ook een drumband geregeld die kan optreden.”

Inschrijven

De inschrijving voor de vierdaagse start aanstaande maandag 23 mei en duurt tot en met 2 juni. Scholen en andere deelnemers kunnen fysiek zich inschrijven in zowel Haarlem als Heemstede. Digitaal inschrijven geldt alleen voor scholen. De kosten bedragen 6 euro per persoon. Onbetaalde inschrijvingen worden door de organisatie niet geaccepteerd. Schrijf je je in aan de start? Dan zijn de kosten 7,50 euro per persoon. Wegens drukte is het aan te raden om vooraf in te schrijven. 

Inschrijven kan in Haarlem bij Albert Heijn, Marsmanplein 212, R. Doezie, Cordell Hullstraat 10, Sport 2000 Absolute Teamsport, Cronjéstraat 16. En in Heemstede bij Sport 2000, Binnenweg 203-205.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Haarlem

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Woningnood in Haarlem? Voor deze bijen niet Algemeen 23 jun, 13:22
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Wat vind jij? ‘Kappen met haring happen’ in Haarlem. Goed idee of niet? Algemeen 23 jun, 09:11
Afbeelding
Deze musicus doet mee aan het orgelimprovisatieconcours in Haarlem Algemeen 23 jun, 09:05
Afbeelding
Politieonderzoek na val van flat; slachtoffer gewond in ziekenhuis 112-nieuws 23 jun, 08:42
Afbeelding
Dat kan alleen in Zandvoort: Gelukkig nieuwjaar! Algemeen 22 jun, 15:39
Afbeelding
Festival Zomer in Zaanen 2022: Dit moet je weten Algemeen 22 jun, 09:34
Afbeelding
Deze ‘monsters’ terroriseren Haarlemse bomen Algemeen 21 jun, 22:11
Afbeelding
UPDATE: De man die Burgernet zocht is terecht 112-nieuws 21 jun, 20:24
Afbeelding
Kom buurten bij Buurtkamping Molenplaspark Algemeen 21 jun, 10:46
Afbeelding
Ouderwets genieten op 35ste Houtfestival VIDEO 21 jun, 09:15
Afbeelding
UIT-TIP: Vrijdag 24 juni in Club June in Haarlem, meezingen met Def Rhymz Algemeen 21 jun, 08:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlem

Op Rodi Haarlem volg je het laatste nieuws uit Haarlem. Rodi Haarlem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlem in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief