Afbeelding
(Foto: Rob Ouwerkerk)

Rotary Club Haarlem Oost viert lustrum en biedt Oekraïense kinderen dagje uit

Algemeen

HAARLEM - Rotary Club Haarlem Oost vierde op 25 juni haar 45-jarig jubileum. Een mooie aanleiding om niet alleen zelf stil te staan bij dit memorabele moment, maar ook anderen in Haarlem in de vreugde te laten delen. Vandaar het initiatief om aan 50 Oekraïense kinderen en hun ouders een gezellig evenement aan te bieden.

Jurrin Reckers, coördinator bij Stichting Cityshapers/Present: “Via Haarlem for Ukraine werd duidelijk dat de Oekraïense kinderen die onlangs in Schalkwijk zijn gehuisvest wel wat positieve afleiding kunnen gebruiken. Toen de Rotary Haarlem Oost ons vroeg om samen met hen een feestelijke middag te organiseren, waren we meteen enthousiast om hieraan een bijdrage te leveren. We vragen hiermee graag aandacht voor het welzijn van deze kinderen, maar ook voor de vrijwilligers van Haarlem for Ukraine, die zich al maandenlang volop inzetten om hun landgenoten te helpen!”

De middag startte vanuit Museum Haarlem met een stadswandeling door Gilde Gidsen, gevolgd door een boottocht voor de kinderen op het Spaarne. De middag eindigde met ouderwetse pannenkoeken in het museum, gebakken door de Rotary leden. Een goodie bag voor ieder kind, van Albert Heijn Vos, met lekkers voor een picknick, maakte het feest compleet.

Renier Thoen, commercieel directeur Albert Heijn Vos: “Met onze 4 Haarlemse vestigingen willen we net iets meer zijn dan “de plek waar je de boodschappen doet”. We geloven dat samen lekker en gezond eten mensen met elkaar verbindt en zo bijdraagt aan een duurzame samenleving. Dit mooie initiatief zorgt voor verbinding en dus doen wij graag mee.”

Jord Roemer, lid van de Lustrum Commissie Rotary Club Haarlem Oost: “Met de Kinderactie hopen wij vijftig Oekraïense kinderen in Haarlem blij te maken. Het is voor ons een kleine moeite, waar we zelf ook veel plezier aan beleven. En het past bij onze missie om iets terug te doen voor de lokale samenleving. Door onze samenwerking met de Stichting Present en Haarlem for Ukraine, komt onze inzet precies terecht waar dat nodig is!”

Het Initiatief van de Rotary Club Haarlem Oost, Albert Heijn Vos en Stichting Present is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Club geholpen bij het koppelen van de Rotary Club aan het goede doel.

Afbeelding
Afbeelding
Vind met deze stappen een studie die bij jou past Partnerbijdrage 31 jan, 11:11
Afbeelding
Tienjarig bestaan Roze Salon Haarlem groots gevierd Algemeen 31 jan, 10:20
Afbeelding
Expositie: 'Ou est la femme \ Vrouw in beeld' te zien in De Zout Cultuur 31 jan, 09:41
Afbeelding
Doneer een zaailingdag; maak Haarlem groener Algemeen 31 jan, 09:35
Afbeelding
Maaike Rikhof en Manique Hendricks nieuwe conservatoren moderne en hedendaagse kunst Frans Hals Museum Algemeen 30 jan, 15:29
Afbeelding
Doneerrek voor flessen in het Kenaupark Algemeen 30 jan, 12:24
Afbeelding
Burgemeester toont betrokkenheid bij situatie Iran en Afghanistan en praat met Koerdische Haarlemmers Algemeen 30 jan, 09:43
Afbeelding
Feest! Caprera bestaat 75 jaar, kaartverkoop jubileumprogramma is gestart Algemeen 29 jan, 10:02
Afbeelding
Lucardi Juwelier in Grote Houtstraat weer overvallen 112-nieuws 28 jan, 16:13
Afbeelding
Beethoven door Patrick Hopper en De Zoete Inval in 't Mosterdzaadje Algemeen 28 jan, 14:45
Afbeelding
Concert Nuit d'étoiles met Baba Jaga Uit 28 jan, 09:02
Afbeelding
Kerstbomenactie levert meer dan 12.500 bomen op bij Spaarnelanden Algemeen 28 jan, 08:01
Afbeelding
Auto te water in Brouwersvaart 112-nieuws 27 jan, 17:19