Vredesweek Haarlem : Multiculturele avond met zang en dans

Algemeen
Iedereen deed mee met de dansworkshop van Anna Zonova.
Iedereen deed mee met de dansworkshop van Anna Zonova. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Verbinding zoeken met mensen uit verschillende culturen. Dat is waar deze avond voor stond. De muzikale meeting van 23 september was een van de activiteiten van de Vredesweek en werd gehouden in Schalkwijk.

Zo trad er een violiste op uit de Verenigde Staten, een gitarist uit Frankrijk en was een duet van een moeder en dochter uit de Dominicaanse Republiek. Het Zwaluwkoor met leden uit allerlei windstreken traden op en niet in de laatste plaats zangers en dansers uit Oekraïne.

In het Engels

De ongeveer 100 aanwezigen vertegenwoordigden ook de hele wereld: Afrika, Oost en Zuid Europa, Midden Oosten, Noord, Zuid en Midden Amerika. De organisatie was in handen van enkele leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De voertaal was Engels, omdat bleek dat meer dan de helft van de aanwezigen het Nederlands niet beheerste. Verstond je juist geen Engels, dan kreeg je een koptelefoon met Nederlandse vertaling.

Liefde voor muziek

Wat hadden artiesten en publiek gemeen? Hun liefde voor muziek! Met veel passie gaf een ieder zijn favoriete nummer uit zijn land van herkomst ten gehore. Absoluut hoogtepunt was het optreden van de zangeres Alina Bashkina. Wat een stem! Niet zo gek dat ze de halve finale bereikte van de TV show “The Voice” in de Oekraïne. Aan het eind van de avond gaf de Oekraïense Anna Zonova (6 maanden in Nederland) een dansworkshop. Er werd ruimte gemaakt en het publiek in de zaal deed de bewegingen van Anna na. Sneller en sneller ging het, totdat het ‘dak eraf ging’. Muziek verbindt echt! 

Afbeelding
De avond was een groot succes met zoveel gasten die kwamen.