Kom de hele maand december en de kerstvakantie langs bij het Winterwonderparadijs.
Kom de hele maand december en de kerstvakantie langs bij het Winterwonderparadijs. (Foto: aangeleverd)

Aftrap Winterwonderparadijs Haarlem : Overdekte ijsbaan, kerstmarkt, live-muziek en meer

Algemeen

HAARLEM - Het Pannenkoekenparadijs haalt de winter naar Haarlem. Van vrijdag 2 december tot en met zondag 8 januari 2023 wordt het buitenterrein en de VIP kantine omgetoverd tot ‘Winter Wonderparadijs Haarlem’. Kom helemaal in de feestdagensfeer met een overdekte schaatsbaan, gezellige kerstkraampjes, live-muziek en ‘meet & greets’ met echte kinderhelden!

‘Disney- en Marvelfiguren, glühwein en vuurkorven’

De metamorfose is begonnen, het Pannenkoekenparadijs in het Reinaldapark is helemaal in stijl van de feestdagen. Na de coronajaren pakt de organisatie extra groot uit. Volgens Tamara de Leeuw en Gerrie Everduin, bedrijfsleiders van het Pannenkoekenparadijs, zijn er helemaal klaar voor. De zaak is prachtig versierd in feestdagenstijl. 

‘’We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen een leuke tijd te bezorgen,’’ aldus Tamara. “We kunnen eindelijk knallen met de leuke dingen die we voor iedereen in petto hebben. Gerrie doelt hiermee op corona, dat twee jaar lang de plannen flink in de war gooide. “

Overdekte ijsbaan

Dit jaar is de grote fantastisch ijsbaan overdekt en volledig in de feestdagenstijl gedecoreerd. De schaatsbaan is maar liefst 30 bij 15 meter, 450 vierkante meter, groot genoeg om echt wat slagen te maken en je schaatskunsten te laten zien aan je vrienden. Je kunt met je eigen schaatsen komen maar mocht je die niet hebben, dan zijn ze voor een zacht prijsje te huur. (1 euro extra boven de entree) Voor de kleintjes zijn er schaatsen te huur met dubbele glijders en zijn er grote oranje zeehondjes zodat ook zij veilig over het ijs kunnen bewegen. Wil je de hele maand komen schaatsen, dan zijn er abonnementen te koop, zodat je niet elke dag opnieuw een kaartje hoeft te kopen. “Je kunt maar liefst 37 dagen de hele dag lang schaatsen voor 75,- euro,’’ aldus Gerrie.

Optredens van DJ Jean, Peter Beense en meer

2 december officiële opening

De opening is op 2 december om 16.30 uur en zal officieel geopend worden door wethouder sport Eva de Raadt. Om het extra feestelijk te maken zijn de grote Disneyfiguren Belle en het Beest uitgenodigd om de openingsdans te verrichten. De hele maand december staat ook in het teken van de grote Disney- en Marvelfiguren. Zo komen elke woensdagmiddag levensgrote Paw Patrol hondjes langs voor een meet & greet, maar ook Else van Frozen en Spiderman zullen een middag langskomen naar Winterwonderparadijs voor een meet & greet. Kijk voor wanneer wie exact komt op de website van Pannenkoekenparadijs en zet het in je agenda.

Kerstmarkt

De hele maand is er volop gezelligheid langs de ijsbaan. Zo is er elk weekend een kerstmarkt met heel veel sfeervol ingerichte kramen waar je allemaal kerstspullen kunt kopen. Mooie accessoires als kerstballen, ornamenten, kaarsen en andere typische kerstspullen zijn te koop waardoor jij helemaal in de stemming komt. In de kerstvakantie staat de kerstmarkt elke dag opgesteld rondom te ijsbaan. Op het speciaal ingedeelde Winterterras zijn de typische feestdagen lekkernijen en kerstdranken te verkrijgen. Lekker genieten van een glaasje glühwein of warme chocolademelk met een bitterbalgarnituur of een broodje worst. 

Live muziek

Elke vrijdag en zaterdagavond is er live muziek. Swing en dans op het ijs of ernaast. Er komen Dj’s en zangers die je een leuk avondje uit bezorgen. Zondagmiddag is gericht op live Nederlandstalige muziek. Op 3 december start met een heerlijke Sinterklaasbrunch. Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn er heerlijke verse broodjes, gezonde sappen en pannenkoeken. Sinterklaas komt op bezoek heeft voor elk aangemeld (klein) kindje een cadeautje. Hoe leuk is dat? Na de Sinterklaasbrunch is het tijd voor de voetjes van de vloer. Dan zal Winterwonderparadijs officieel geopend worden in de volwassen stijl. Vanaf 16.00 uur barst het feest los met niemand minder dan Peter Beense. Op 30 december geeft DJ Jean een feestje op het ijs van Winterwonderparadijs. Kom langs en waan je weer in de jaren 90, toen DJ Jean mateloos populair was. Met zijn nummer the Launch ging iedereen uit zijn dak. Ook nu zal DJ Jean weer voor de nodige beats zorgen.

Kom je ook?

Het Winterwonderparadijs is geopend van 2 december t/m 8 januari 2023. 

Entree schaatsen: 6,50 euro.
Huur schaatsen met entree: 7,50 euro.
Passe-partout: 75,- euro.

Kijk voor het hele programma op www.pannenkoekenparadijs.nl/winter-wonderparadijs

Pannenkoekenparadijs, Reinaldapad 10, 2033 SX Haarlem.

Ook is het pand van binnen prachtig versierd.
De kerstmarkt staat straks vol met leuke items voor de verkoop.
Afbeelding
75.000 euro voor warme kamers in Noord-Holland Algemeen 4 feb, 08:50
Afbeelding
Geparkeerde auto uitgebrand op parkeerplaats in Spaarndam 112-nieuws 4 feb, 08:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Station Haarlem en Haarlem Spaarnwoude scoren voldoende in Stationsbelevingsmonitor Algemeen 3 feb, 14:08
Afbeelding
Auto uitgebrand op Zomervaart 112-nieuws 3 feb, 14:03
Afbeelding
Winkelen in Haarlem: hier moet je zijn! Algemeen 3 feb, 12:56
Afbeelding
Beelden man overval Grote Houtstraat Haarlem bekend 112-nieuws 3 feb, 10:57
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Binnenstad Haarlem krijgt nieuw allure: Afspraken vastgelegd in convenant Algemeen 2 feb, 09:45
Afbeelding
Tijdelijk extra boot bij Spaarndamseweg bij aanlegsteiger opvangboten Algemeen 2 feb, 08:58
Afbeelding
Zandvoort wordt op 18 februari omgetoverd tot lichtjeswalhalla Partnerbijdrage 1 feb, 14:52
Afbeelding
Twee rijstroken A9 Haarlem-Zuid afgesloten wegens ongeval 112-nieuws 1 feb, 12:49
Afbeelding
WIRWAR Producties speelt HOKJE in de Schuur Algemeen 1 feb, 12:23