VIDEO: Kijk en luister live naar Politiek Café (16.00 - 17.00 uur)

Algemeen
Politiek Cafe bij de Pletterij te volgen via de live stream.
Politiek Cafe bij de Pletterij te volgen via de live stream. (Foto: Lenna van den Haak | Rodi Media)

HAARLEM - Haarlems Nieuwsblad is een nieuwe partner van de serie Politiek Cafe, dat maandelijks in de Pletterij wordt uitgezonden. De lokale huis-aan-huis-krant neemt het stokje over van Haarlems Weekblad, dat sinds eind vorig jaar niet meer uitkomt.

Live stream Politiek Cafe te volgen via website van Rodi.nl/haarlem

Andere partners waren al de Pletterij en NH Nieuws. In de serie Politiek cafe blikken Joost Verhagen van Haarlems Nieuwsblad, Gea Sikma van NH Nieuws en Jan Hoekema (Pletterij) terug op wat de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen er op?

Het debat heeft plaats op vrijdag 27 januari van 16.00 - 17.00 uur in de Pletterij. De livestream is gratis te bekijken via onderstaande link. Voor deze livestream is geen ticket of reservering nodig. De Livestream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem


Onderwerpen

Te gast zijn deze keer Moussa Aynan (Jouw Haarlem) en Matin Abbasi (PvdA). Zij gaan in gesprek over de aanleg van een islamitische begraafplaats in Haarlem. Nadat het verzoek voor de aanleg van een islamitische begraafplaats twee jaar op de plank was blijven liggen is er nu volop aandacht voor. 

De gemeente Haarlem staat open voor een islamitische begraafplaats, zoals al jaren gewenst wordt door de moslimgemeenschap. Maar de politiek worstelt met het ruimtegebrek.Er is alleen nog maar plek in de zo gekoesterde groene zoom om de stad heen. De gemeenteraad bleek afgelopen week sterk verdeeld of dat zomaar opgeofferd kan worden. Alleen wordt de roep om zo’n speciale begraafplaats wel steeds groter.

Huisartsentekort in o.a. Zuid-Oost en eindelijk een islamitische begraafplaats?

Frank Visser (Christen Unie) en Thessa van der Windt (D66) gaan in debat over het tekort aan huisartsen waar Haarlem mee worstelt. Zeker in Zuid-Oost, Schalkwijk en Slachthuisbuurt, waar veel woningen worden bijgebouwd. Hoe gaat de gemeente Haarlem dat oplossen? 

Muziek

Muziek is er als vanouds van meester- accordeonist Roelof Ruis. Deze jonge Haarlemse musicus studeerde accordeon bij Evert van Amsterdam en ontwikkelde zich zo veelzijdig als zijn instrument. 

Nieuwjaarsreceptie

Na twee Corona-jaren houdt ook de Pletterij weer een nieuwjaarsreceptie en wel op de bekende laatste vrijdag van januari. Aansluitend  het Politiek Cafe begint om 17.00 uur de nieuwjaarsreceptie. Kom gezellog lang en Pik het Politiek Café mee. Daarna proost je mee op het nieuwe jaar. 

Trek gekregen? Na afloop van de Pletterij borrel kun je heerlijk Ethiopisch eten bij The Queen of Sheba.

De Pletterij: 

Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem

023 542 35 40
info@pletterij.nl