Portretdag met Harm van de Poel

Cultuur
Harm van de Poel
Harm van de Poel (Foto: aangeleverd)

IJMUIDEN - Rijdens de Foto-expositie De Mens wordt er een portretdag gehouden in De Visserhallen te IJmuiden door Haarlemmer Harm van de Poel. Op die dag kunnen bezoekers hun portret laten maken. Harm van de Poel is in 2017 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, woont in Haarlem, en zijn studio is in het Witte Theater in IJmuiden.

Als van de Poel aan het werk is, is hij een bezienswaardigheid. Hij fotografeert met een analoge 4x5-inch camera met een zwart laken over zijn hoofd. Het is een intensieve en tijdrovende manier van werken. Je moet de negatieven wisselen en de prijs per opname is erg hoog, maar het resultaat vergoedt alles. “Ik vind de foto’s mooier dan digitaal beeld en ik houd ook van het hele ambachtelijke proces.” Harm werkt nu aan nieuw project over zijn familiegeschiedenis en de slavernij. Drie van zijn voorvaders waren prominente slavenhandelaren aan de Goudkust, hedendaags Ghana. Een onderzoek naar wat we erven van het verleden.

Praktisch

De portretdag is vrijdag 31 maart vanaf 13:00 uur. De expositie De Mens is tot en met 14 mei en is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur in de Visserhallen aan de Duinstraat 4. Meer informatie via visserhallen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding