F1 Blog met Inge Lever: Op de foto met de Red Bull F1 bolide

Grand Prix Zandvoort
De auto was vanmiddag te bewonderen op het Badhuisplein.
De auto was vanmiddag te bewonderen op het Badhuisplein. (Foto: Inge Lever)

HAARLEM - Nog een paar dagen en dan is het zover. Op 4 september wordt de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix verreden op het circuit van Zandvoort. In aanloop naar de race werd op dinsdag 30 augustus de Red Bull Formula 1 showcar geparkeerd op het Badhuisplein. Racereporter Inge Lever was aanwezig.

“Om 13.00 uur begint die onthulling dus “kassie an”. Maar ja dan gaan ze roepen over deadlines die gehaald moeten worden voor de krant. Oeps 14.00 uur al. Naar huis is geen optie, dat duurt te lang, maar dan zijn daar altijd dan zijn daar altijd weer mijn reddende engelen van dames modezaak Mi Sueño. Na even een belletje te hebben gepleegd mag ik vandaar mijn verslag doen. Fijne winkel, eigenlijke heel gevaarlijke winkel voor mijn knippie, want iedere week komen er nieuwe, te leuke en zeer betaalbare items in de winkel. Soort van snoepwinkel voor volwassen “meisjes” dus. Tel daarbij op de gezelligheid, klantvriendelijkheid (als er tijd voor is kan er altijd een bakkie leut af) en je hebt niets anders meer nodig. De “meiden” (lees dames) die daar werken maken het feest nog completer. Heerlijke humor, ik lig soms gevouwen. Zeker met Ludwine en Paulien, de olijke “tweeling”). Dus zeker een bezoekje waard als je lekker aan het dreutelen bent in Zandvoort, maar voor nu even uw racende reporters home base.”


De gastvrije en gezellige dames van Mi Sueño (foto: Inge Lever)

“Ruimschoots was ik op tijd bij de auto. Strategisch een plekje ingenomen. Ben echt niet de enige. Menigeen, van groot tot klein, van jong tot oud, van Nederlander tot Buitenlandse toerist, vergaapt zich al en er worden wat kiekjes gemaakt. Zowel de burgemeester, David Moolenburgh, als wethouder Peter Kramer waren aanwezig. 


Burgemeester David Moolenburgh en wethouder Peter Kramer (Foto: Inge Lever)

Na een kort woordje van de wethouder onthulde hij de auto. Hij vertelde hoe hij 65 jaar geleden als klein jochie op de foto ging bij garage Rinko, en hoopte dat het jongetje dat hem hielp over 60 jaar nog de auto zou onthullen in Zandvoort. Gevolg door een luid applaus natuurlijk. 

En dan is het nu tijd voor een foto.


De bolide (Foto: Inge Lever)

De RB16 showcar is uitgedost in de kleuren en bestickering van dit huidige seizoen en heeft de uitstraling van de auto van Max Verstappen. Een échte eyecatcher dus!”

Wil je meer blogs van haar lezen? Check dan de website: www.rodi.nl\haarlem of kijk op Facebook Rodi Haarlem. 

Afbeelding