Koninklijk tintje opening Keukenhof

Nieuws

REGIO/LISSE - Prinses Margriet verrichtte tijdens 19 maart de opening, twee dagen later ging de Keukenhof officieel open en wel voor de 75e keer. Dat ging gepaard met een muzikaal spektakel met dansers en stuntvrouwen.

Door Willem Brand

Dat ervoor de Haarlemse filmer John van der Wal geen plekje was op de persdag, daar had hij goed de pest over in. Het kwam volgens hem door de aanwezigheid van prinses Margriet, de RVD had voornamelijk de landelijke pers geaccrediteerd. Gelukkig was de man van 023TVonline twee dagen later wel van de partij bij de openingsshow Symphony of Colours.

Kleurensymfonie 

Op 21 maart maakte operazangeres Laetitia Gerards samen met dansers een muzikale reis door de tijd. Pop, klassiek en dance waren tot een geheel gesmeed door componist Eric van Tijn. De dansshow eromheen gaf het een extra tintje. Spectaculair waren twee stuntvrouwen die vastzaten aan een stok van carbon en daarmee heen en weer zwiepten. De ‘kleurensymfonie’ was het eerste evenement van een jubileumjaar dat in de komende maanden inhoud krijgt met onder meer een ‘Bloemententoonstelling Keukenhof 75 jaar’ en een jubileumconcert met het Metropool orkest.

Een zonnetje had de opening helemaal speciaal gemaakt. Wie naar de Keukenhof gaat, moet dat op het juiste moment doen: als de zon schijnt en alles in bloei staat. De meerderheid van de bezoekers - in 2023 waren er 1,4 miljoen - zijn afhankelijk van de weergoden. Zij boeken hun trip namelijk van tevoren. Haarlemmers kunnen gaan wanneer ze willen. De openingsshow is te zien op 023TVonline en op rodi.nl/haarlem


Afbeelding
Een muzikaal spektakel met dansers en stuntvrouwen.