‘Trots op samenwerking met organisaties in Heiloo’

Algemeen
Bart Ploeger: "Als buurtsportcoach proberen mijn collega Kim en ik sport en bewegen voor alle inwoners van Heiloo toegankelijk te maken en ze actief te houden en krijgen."
Bart Ploeger: "Als buurtsportcoach proberen mijn collega Kim en ik sport en bewegen voor alle inwoners van Heiloo toegankelijk te maken en ze actief te houden en krijgen." ((Foto: Yvonne ten Bruggencate))

HEILOO - Ik ontmoette Bart Ploeger bij sporthal Het Vennewater. Een enthousiaste jongen, die heel Heiloo graag laat bewegen om zo bij te dragen aan een gezondere samenleving.

HEILOOËR IN BEELD

Door Yvonne ten Bruggencate.

Wat moeten wij beslist van je weten, wie ben jij?

“Ik ben Bart Ploeger, 31 jaar en geboren en getogen in Schagen. Daar heb ik pas geleden een huis gekocht met mijn vriendin Joyce. Inmiddels ben ik bijna 3,5 jaar namens Holland Sport actief als buurtsportcoach in Heiloo. Als buurtsportcoach proberen mijn collega Kim en ik sport en bewegen voor alle inwoners van Heiloo toegankelijk te maken en ze actief te houden en krijgen. Zelf voetbal ik na een ernstige blessure nog in een vriendenteam in Dirkshorn. 

Daar heeft onze keeper eens een bal over zijn eigen achterlijn geschoten en moest ik een teamgenoot uitleggen hoe hij moest ingooien. Het is dus vooral erg gezellig. Daarnaast doe ik twee keer in de week aan circuit/krachttraining en heb ik de ambitie om ooit de marathon van Athene te lopen. Maar daar moet ik nog flink voor trainen.”

Wat heeft jou gemaakt tot wie jij nu bent?

“Ik kom uit een hecht en sportief gezin. Mijn moeder was gymlerares en mijn vader is zelfs Nederlands kampioen zaalvoetbal geweest. Zij hebben dat echt aan mij en mijn twee oudere zussen meegegeven. Zij hebben mij geleerd om mijn hart te volgen en te kiezen voor datgene waar ik me goed bij voel.”

Waar ben je heel erg trots op?

“De samenwerking met de verschillende organisaties in Heiloo. Ook in deze lastige tijd is er gelukkig ook genoeg wél mogelijk. Daarom hebben we bijvoorbeeld snel geschakeld met HV De Terriërs om Uitrazen te organiseren toen de vakantie een week eerder begon. 

Trots

De scholen hebben geholpen in de communicatie, waardoor kinderen toch een uitlaatklep hadden. Ook Break in je Werkweek was snel opgezet om volwassenen overdag te laten sporten toen dat ’s avonds niet meer mocht. Ook vind ik het erg leuk dat alle deelnemers aan Fit & Vitaal een activiteit hebben gevonden die bij ze past.”

Wat zou je graag nog eens over doen?

“Ik hoop dat we dit jaar de PCC maalwaterrun, het zomerkamp en de sportweek weer kunnen organiseren. Dit zijn de grote activiteiten die de afgelopen jaren helaas niet door konden gaan, maar zoveel kinderen plezier brengen.” 

Wat zijn jouw wensen voor de toekomst?

“k hoop dat we snel kunnen starten met de aanleg van (een deel van) The Spot. Heel veel jongeren en kinderen hebben keihard gewerkt om het project op te zetten en geld op te halen. Zij verdienen die mooie plek om te sporten en elkaar te ontmoeten.”

Welke boodschap zou je de mensen om je heen willen meegeven?

“Kijk vooral naar wat er wél kan!”

Ben ik nog iets vergeten te vragen dat je graag zou willen vertellen?

“Kim en ik werken sinds de zomer op dinsdag, woensdag en donderdag in Sporthal Het Vennewater. Als de vlag buiten staat, dan zitten wij in de vergaderruimte, vlakbij de ingang. Loop gerust eens bij ons binnen om even kennis te maken of een vraag te stellen over de mogelijkheden om te sporten. Dat vinden we heel gezellig.”

‘Dat vinden we heel gezellig’