Vlnr.: wethouder Antoine Tromp, gemeentesecretaris Ciska de Jong, wethouder Ronald Vennik, wethouder Rob Opdam en burgemeester Mascha ten Bruggencate
Vlnr.: wethouder Antoine Tromp, gemeentesecretaris Ciska de Jong, wethouder Ronald Vennik, wethouder Rob Opdam en burgemeester Mascha ten Bruggencate (Foto: Yvonne ten Bruggencate)

Portefeuilleverdeling college Heiloo duidelijk

Algemeen

HEILOO - Nadat vorige week de nieuwe wethouders zijn toegetreden tot het college van B&W Heiloo, zijn de portefeuilles nu verdeeld. Deze werden tijdens de eerste collegevergadering vastgesteld.

Het college van B&W bestaat uit burgemeester Mascha ten Bruggencate, wethouder Ronald Vennik namens Heiloo-2000, wethouder Rob Opdam, namens de VVD en wethouder Antoine Tromp namens D66.

Ronald Vennik, naast wethouder ook eerste loco burgemeester, gaat zich bezighouden met Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Grondbedrijf en Gemeentelijk Vastgoed, Duurzaamheid, Energie en Klimaat. Hiermee richt hij zich op de ontwikkeling van Heiloo vanuit het ruimtelijk perspectief.

Rob Opdam, tevens tweede loco, pakt in deze nieuwe periode Verkeer en Vervoer, Financiën, Beheer Openbare Ruimte, Economische Zaken, Cultuurhistorie en Erfgoed op. Een combinatie van portefeuilles die hij in voorgaande termijnen ook heeft vervuld en waarmee hij deze periode zijn focus richt op behoud, versterking en beheer van de openbare ruimte en voorzieningen in Heiloo.

De maatschappelijke, sociale en groene omgeving wordt door Antoine Tromp (derde loco) opgepakt. Daaronder valt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Jeugdzorg, Participatiewet, Werk en Inkomen, Volksgezondheid, Welzijn en Inclusie, Onderwijs, Kinder- en Buitenschoolse opvang, Sport en Bewegen, Cultuur, Groen, Dierenwelzijn en Buitengebied agrariërs. Hij neemt daarmee zorg, welzijn en welbevinden onder zijn hoede en richt zich de komende periode op een vitale Heilooër samenleving.

Burgemeester Mascha ten Bruggencate zal zich naast de wettelijke taken op het gebied van openbare orde en veiligheid bezighouden met bestuurlijke coördinatie bij de totstandkoming van de visies voor het stationsgebied en het gebied rondom het Loo-plein en de Witte kerk. Met daarnaast dienstverlening, participatie, bestuurlijke vernieuwing, communicatie, coördinatie vluchtelingenopvang en toerisme en recreatie. 

“Het is fijn dat er een nieuw college is geïnstalleerd en we de portefeuilles naar ieders tevredenheid hebben verdeeld,” aldus burgemeester Ten Bruggencate. “Er is genoeg te doen in Heiloo, dus nu kunnen we vol enthousiasme aan de slag!”

Afbeelding
Culinair Plaza kiest voor cashless Algemeen 17 aug, 13:51
Afbeelding
Competities komen eraan van klaverjasclub EHK Algemeen 17 aug, 12:01
Afbeelding
Oproep: bidprentjes gezocht voor verzamelaars Algemeen 17 aug, 10:54
Afbeelding
Een kleurrijk lint van ruim 70 kunstenaars tijdens Schermer Kunst-Route Cultuur 17 aug, 10:28
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
GeheugenHuiskamer Heiloo opent in september en zoekt vrijwilligers Algemeen 16 aug, 13:59
Afbeelding
Aftrap eerste regiepunt respijtzorg Noord-Holland Algemeen 16 aug, 12:25
Afbeelding
Foto van Vroeger rubriek 16 aug, 09:45
Afbeelding
Straatrommelmarkt in voortuinen Westerweg Markt 16 aug, 09:24
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Verwarde man springt door ruit van kapsalon 112-nieuws 15 aug, 13:03
Afbeelding
Tentoonstelling over de relatie met Indië en Indonesië Cultuur 15 aug, 12:34
Afbeelding
Altijd maandag, tweede prentenboek Margreet Schouwenaar uit Algemeen 15 aug, 10:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heiloo

Op Rodi Heiloo volg je het laatste nieuws uit Heiloo. Rodi Heiloo informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heiloo

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heiloo in je mailbox.