Waar kun je (gratis) parkeren in Heiloo?

Algemeen
Parkeren in de blauwe zone rondom winkelcentrum 't Loo.
Parkeren in de blauwe zone rondom winkelcentrum 't Loo. (Foto: Google Maps)

HEILOO - In gemeente Heiloo zijn zones en parkeerplekken waar: vrij geparkeerd kan worden en waar de parkeerschijf gebruikt moet worden, in de zogenoemde blauwe zone. In Heiloo kunt u op de meeste plekken vrij parkeren. 

Er is een blauwe parkeerzone rond het winkelcentrum ‘t Loo, in het stationsgebied, rondom de Wilgenlaan, de Molenweg, de Schoutslaan, de Breedelaan en tussen Stationsweg en Heerenweg (voor Breedelaan geldt in overleg met de scholen een parkeertijd van 10 minuten).

In de blauwe parkeervakken kunt u maximaal twee uur gratis parkeren met een parkeerschijf. De parkeerschijf moet goed zichtbaar achter de voorruit van de auto liggen. Te herkennen aan blauwe borden aan begin/einde zone en blauwe lijnen op wegdek.

De blauwe zone geldt van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur. Vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. 

Als u in een blauwe zone gebied woont en geen mogelijkheid hebt om op eigen terrein te parkeren komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeerontheffing. Ook als u tijdelijk gebruik wilt maken van een ontheffing, bijvoorbeeld i.v.m. bouwwerkzaamheden of parkeren van een groot voertuig, is aanvragen van een parkeerontheffing mogelijk. U vraagt dan een tijdelijke ontheffing aan bij gemeente Heiloo. Uiterlijk 8 weken na indiening van uw aanvraag ontvangt u van de gemeente een besluit. 

U kunt de ontheffing ook aanvragen per post. Adres: Gemeente Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Per mail kan ook door een mail te sturen naar: info@heiloo.nl