Trefpunt ook in december goed voor inwoners en vrijwilligers

Algemeen
Beheerder en coördinator Wanda Vasbinder naast de Trefpunt Express.
Beheerder en coördinator Wanda Vasbinder naast de Trefpunt Express. (Foto: Foto en tekst: Ed Bausch)

HEILOO - Het onvolprezen Trefpunt, niet iedere gemeente heeft zo’n actief centrum met aandacht en activiteiten, is in december ook gewoon bijna altijd open. “Dat komt ook doordat we een mooie groep vrijwilligers hebben die achter de bar staan en helpen bij het Kerstdiner op Tweede Kerstdag. Zij vinden dat zelf ook waardevol in hun eigen bestaan. Ze komen uit de hele regio, dat is best bijzonder. En nog mooier is dat veel ouderen en jongeren hier heel blij mee zijn.” Een mes dat aan twee kanten snijdt, zoveel wil Wanda Vasbinder hier maar mee zeggen. Sinds 2011 is ze de beheerder van het Trefpunt en BukBuk en coördinator van de cursussen en activiteiten.

door onze verslaggever Ed Bausch

Het zijn activiteiten van de diverse clubs en cursussen die iedere dag gezelligheid brengen in het pand aan het Abraham du Bois-hof. En dan is er de Trefpunt Express, waarmee diverse chauffeurs met veel plezier dagelijks routes rijden met vriesverse maaltijden, of met vier passagiers op weg naar bijvoorbeeld het Amsterdam Lightfestival, een museum, film of concert of naar Dorssport in eigen dorp. “Met de nieuwsbrief bereikt het Trefpunt al veel inwoners. Maar dat lukt ook doordat de vrijwilligers hun ogen en oren openhouden bij bezoeken aan huis of bij seintjes van buren.” In december is er weer de kerstmarkt, het leuke theater Toemaar, een cursus verpakkingen maken, het jaarlijkse diner op tweede kerstdag, een bingo en wandelingen. “Die zijn heel populair, het zijn haalbare afstanden in een rustig tempo. Wandelen is heel gezond, net als de voorlichtingsochtend over gezonde voeding op 15 december.”

De tekst loopt door onder de afbeelding>>

Romy Vlaar

Romy Vlaar is in november begonnen met het werken voor jongeren. Ze vertelt dat het heel goed gaat met de huiskamer in BukBuk. “Dat is heel laagdrempelig, we zien dat het werkt. Je kunt er in je eentje naar toe en je vindt altijd wel iemand om wat mee te praten. Op woensdagen en vrijdagen is het ‘s middags voor leerlingen van basisscholen en ‘s avonds voor jongeren tot 23 jaar. 

Kijk op www.jongerenwerkbuch.nl/heiloo en dan zie je van alles voor en door jongeren. 

Kijk ook op www.trefpuntheiloo.nl